Neodoljiv Gorski kotar idealna je destinacija za provesti radosne dječje zimske praznike jer sam boravak u očuvanoj prirodi potiče razvoj dječje mašte, razigranosti i kreativnosti, pozitivno utječe na imuni sustav i smanjuje stres kod djece koji nažalost postoji.

Galerija Aktivnosti za djecu u Gorskom kotaru Aktivnosti za djecu u Gorskom kotaru Aktivnosti za djecu u Gorskom kotaru +6 Ćabranka

Goranski kraj nudi niz mogućnosti za aktivnosti koje će djecu zabaviti i držati aktivnima tijekom zimskog odmora, a pritom se može i učiti o životno bitnim vrijednostima kroz igru i zabavu.

Razigrana dječja srca pratit će podražavajuća priroda i svježi, čisti goranski zrak, što će biti izuzetna prilika da se povežu s prirodom i iskuse njezinu ljepotu i blagodati.

U Centru za velike zvijeri, multimedijalnom okružju, u Staroj Sušici djeca će naučiti sve o medvjedima, risovima i vukovima na zanimljiv način.

Aktivnosti za djecu u Gorskom kotaru Dvorac Stara Sušica (Foto: PR)

U Brodu na Kupi u kaštelu Zrinskih upoznat će se s povijesti tog kraja s naglaskom na obitelji Zrinskih. Sličan, a opet sasvim drugačiji je i kaštel Zrinskih u Čabru, gdje se u stalnom postavu nalazi iznimno vrijedna zavičajna zbirka, kao i zbirka radova akademskog slikara i grafičara Vilima Svečnjaka.

U maloj školi skijaškog trčanja naučit će još jednu snježno-sportsku aktivnost u kojoj će apsolutno uživati, a moguće je i iznajmiti opremu. U izletištu Šumska bajka nahranit će malo lane, moći će vidjeti jelene i srne te divlje svinje iz neposredne, a sigurne blizine.

U špiljama Lokvarka u Lokvama i Vrelo u Fužinama upoznat će što krije neopisivo bogat podzemni svijet. U šetnjama po snijegu uz poznatu goransku lisicu Lynx and Fox upoznat će prirodu na sasvim zanimljiv način, a na sanjkalištima uživati u omiljenim zimsko-snježnim aktivnostima.

Aktivnosti za djecu u Gorskom kotaru Ćabranka (Foto: Alen Leš)

U kanjonu Kamačnik uživat će u šetnji uz multimedijsku podršku i glazbene punktove gdje će uživati u zvukovima gonga, roga, ksilofona…

U Crnom Lugu upoznat će jedinstvene karnevalske običaje i crnoluške pesnike koji se pojavljuju i uveseljavaju posjetitelje i žitelje svojim razigranim i vragolastim nastupima, a ove godine su na rasporedu 21. veljače. U Nacionalnom parku Risnjak doživjet će prirodu kao iz najljepših bajki.

Aktivnosti za djecu u Gorskom kotaru Gorski kotar odlična je destinacija za djecu (Foto: Alen Leš)

Ovo je samo fragment sadržaja koji pruža goranski kraj svojim najmanjim posjetiteljima, kao i onim velikima koji će uživati bez zadrške i u potpunoj slobodi, što je danas suštinski luksuz.

Aktivnosti za djecu u Gorskom kotaru Curak (Foto: Višnja Bolf)

Svakako valja istaknuti i tradicionalna događanja kao što je Zimski pohod na Bjelolasicu koji će se održati u subotu 18. veljače, a kreće se u 8 sati iz Begova Razdolja.

Dolina jelena: Mjesto kod Plitvica na kojem se možete družiti s košutama, srnama i jelenima Jeleni Ranč Dolina jelena - 1 Ranč Dolina jelena - 3 +7 Ranč Dolina jelena - 4

Pohod je namijenjen ipak za malo izdržljivije. Nedjelja, 19. veljače rezervirana je za 43. Maraton mira, tematski skijaški maraton koji se održava u Mrkopaljskom polju, inače kraju koji je poticao mir i tražio komunikacijske mostove i u trenutcima kada se to činilo nemogućim. Inače je Mrkopalj kolijevka skijanja i ove godine slavi 110 godina tradicije skijanja.

Aktivnosti za djecu u Gorskom kotaru Mrkopalj (Foto: Stanislav Horaček)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju