Odabir imena mnogim roditeljima predstavlja problem i ponekad do zadnjeg trenutka ne znaju koje će ime dati svojoj bebici. S druge strane, mnogo je i onih koji se ne premišljaju previše i puno prije poroda znaju kakvo će ime nadjenuti djetetu.

Galerija Španjolska glumica Alba Flores Portugalska glumica Alba Baptista Talijanska glumica Alba Rohrwacher +2 Dansko-švedska glumica Alba August

Hana Huljić i Petar Grašo pripadaju potonjem krugu roditelja. Tako se zna da će im se danas u poslijepodnevnim satima rođena kćerkica zvati -  Alba.

Ovo ime, poprilično unikatno i neočekivano za naše podneblje, latinskog je podrijetla i dolazi od riječi albus (bijelo, svijetlo). Posebno lijepo značenje ovo ime nosi u talijanskom i španjolskom jeziku - zora i izlazak sunca.

Iako se smatra uniseks imenom koje mogu nositi i djevojčice i dječaci, u spomenutim kulturama pretežno ga nose djevojčice dok je, primjerice, u hebrejskoj kulturi to isključivo ime za dječake

A kakve su osobe koje nose ime Alba?

Prema numerologiji, u pitanju su avanturisti prepuni energije koji više od ičega cijene svoju slobodu. Vrlo su snalažljivi, jako dobro znaju što žele i ne odustaju dok ne ostvare svoje ciljeve.

Zavirite u galeriju i provjerite koje poznate dame nose ime Alba.

Petar Grašo i Hana Huljić Petar Grašo i Hana Huljić postali roditelji: "Mama i beba se dobro osjećaju!"

Talijanska glumica Alba Rohrwacher Talijanska glumica Alba Rohrwacher (Foto: Guliver Image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju