Dugo očekivani drugi roman Tisuću žarkih sunaca Khaleda Hosseinija, govori o tridesetogodišnjem prijateljstvu između dvije žene koje su pretrpjele neizreciv gubitak i muke kroz desetljeća ratovima obilježene afganistanske povijesti

'Poput igle na kompasu, koja uvijek pokazuje sjever, muškarčev prijekorni prst uvijek će pokazati na ženu.'

Tisuću žarkih sunaca nezaboravan je portret jedne ranjene zemlje i duboko potresna priča o obitelji i prijateljstvu. To je zanimljiva i moćna priča koja para srce, priča o jednom vremenu koje ne prašta, o neobičnom prijateljstvu i neuništivoj ljubavi.

Marjam je tek petnaest godina kad je šalju u Kabul da se uda za trideset godina starijeg Rašida. Gotovo dva desetljeća kasnije, u zemlji koja ubrzano tone u propast, tragedija pogađa petnaestogodišnju Lejlu, koja mora napustiti svoj dom i stupiti u Marjamino nesretno domaćinstvo.

Lejla i Marjam naći će utjehu jedna u drugoj, njihovo prijateljstvo postat će neraskidivo i snažno poput rodbinskog. Kako vrijeme prolazi, u Afganistanu na vlast dolaze talibani, ulice Kabula odjekuju od puščane paljbe i bombi, a život se pretvara u očajničku borbu protiv gladi, surovosti i straha.

Ustrajnost dviju žena nailazi na iskušenja koja nisu mogle naslutiti niti u najgorim noćnim morama.

Khaled Hosseini autor je sada već kultne knjige Gonič zmajeva, koja je provela 114 tjedana na listi bestselera New York Timesa i danas je na listi najčitanijih. Prodana je u više od osam milijuna primjeraka, prevedena na tridesetak jezika, a prema njoj je snimljen i istoimeni film. Oba romana na hrvatski je prenio Marko Kovačić. Naslovna ilustracija djelo je Nenada Martića.

Pročitajte besplatno poglavlje knjige.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju