Mjesto radnje je poslijeratni Pariz. Protagonisti su američki diplomat Paul Child, na službi u francuskoj prijestolnici i njegova supruga koja, u pokušaju da popuni duge dane dosade, donosi fantastičnu odluku: upisati školu kuhanja

Ako postoje dvije vrste prijatelja na svijetu, oni koji u vama potiču sve ono veliko i dobro i oni kojima je draže čučnuti i zajedno s vama praviti kolače od blata, Gwen zacijelo spada u ovu potonju kategoriju.

To će rezultirati ne samo ukusnim obrocima, već i za Ameriku prijelomnim kulinarskim priručnikom 'Mastering the Art of French Cooking', prvim takve vrste na engleskom jeziku. Iza priručnika uslijedila je i njezina iznimno popularna serija na američkoj televiziji, French Chef.

Šezdesetak godina kasnije, Njujorčanka Julie Powell, frustrirana monotonijom svog posla tajnice, dolazi na ideju da piše blog Projekt Julie/Julia, koji će dokumentirati njezino napredovanje kroz slavnu kuharicu Julije Child u 365 dana, 524 recepta.

Ono što je počelo kao nevjerojatna ideja, pretvorit će se u godinu koja će joj promijeniti život, odražavajući poput paralele način na koji je ta kuharica izmijenila život i njezinom idolu, Juliji Child. Ono što će kasnije prerasti i u njezinu knjigu, Julie&Julia, svjedočit će o pokušajima jedne žene da oživi svoj brak, vrati ambicije i spasi dušu, a sve to – kuhajući.

Rezultat je očaravajuća kombinacija 'Dnevnika Bridget Jones' i romana 'Kao voda za čokoladu', prožeta zrncima mudrosti, humora, topline i inspiracije koja ispisane retke uvlači u čitateljska srca.

Prema proslavljenoj knjizi snimljen je i film Julie&Julia, a mi vam donosimo prvo poglavlje ove poslastice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju