Ima mladih ljudi koje Nyx, božica Noći, dotakne svojim Biljegom. Tada im se život promijeni: oni počinju proces preobrazbe u vrstu drugačiju od ljudske – u vampyra. Jasno, ako prežive.

'Problem je, naravno, ležao u tome što mi je pretvaranje u čudovište bilo vedrija od dviju mogućnosti. Mogućnost broj jedan: pretvorim se u vampyra, što je u očima praktički bilo kog čovjeka jednako čudovištu. Mogućnost broj dva: moje tijelo odbije Promjenu i umrem. Zauvijek.'

Takvi vampyrski početnici odlaze u posebnu školu, gdje stječu znanja i vještine koje će im u novom životu trebati. U Kuću Noći, gdje nastava traje od sumraka do zore, gdje Božica ima glavnu riječ, i gdje divote i pogibelji vrebaju na svakom koraku.

Serijal Obilježena američke spisateljice (i učiteljice!) P. C. Cast pruža neodoljivo originalan pogled na nedaće stasavanja s motrišta koje, kroz prizmu vampyra, otkriva posebnu snagu koja počiva u mladoj Zoey Montgomery, odnosno Zoey Redbird – običnoj djevojci iz Tulse u Oklahomi, čijim žilama teče krv naroda Cherokee.

Za vjernost prikaza i govora Zoey i njezinih kolegica i kolega pobrinula se spisateljičina kći Kristin. Rezultat je, već od prve knjige, zanosna priča koja je opčinila mlade čitateljice i čitatelje svugdje gdje se pojavila.

Obilježena: Kuća Noći otvorila vam je vrata, skupite hrabrost i stupite u nju.

Pročitajte prvo poglavlje priče o vampyrima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju