Krštenje djeteta svečana je prigoda, a u centru pažnje su naravno najmlađi koji za ovu prigodu moraju izgledati savršeno. No kakvu haljinicu ili odijelce odabrati?

Prije svega važna je praktičnost, pa bi svaki roditelj koji se upušta u kupovinu trebao znati da bi haljinice mora imati duboki prorez na leđima kako bi ju mogli lakše odjenuti djetetu.

Preporučljivo je da je napravljena od prirodnog materijala, po mogućnosti koji se ne gužva, a ako vam je za oko zapela odjeća od sintetičkog materijala, obavezno pripremite odjeću u koju ćete presvući dijete odmah nakon obreda.

Iako je pravilo da se mališani krste u bijeloj boji, dobro su došle ružičaste haljinice i bež odjelca s plavim detaljima.
Haljinica bi trebala biti dovoljno dugačka da prekrije djetetove nožice tijekom krštenja.

S obzirom da većina haljinica na rubovima rukava ima gumicu, pripazite da ina ne bude prečvrsta. Isto vrijedi i za ovratnik koji ne bi smio biti preuzak. U koliko uz haljinicu ide i kapica, pazite da dobro sijeda na djetetovu glavu.

I dječaci moraju izgledati elegantno, a malena i slatka muška odijela pravi su izazov. Budite skromni i olakšajte sebi i djetetu te odaberite jednostavne hlačice i košulju te detalj kao što je prsluk, sako ili vesta.

>> Traperice koje će vas savršeno oblikovati

>> Pomognite svom muškarcu odabrati odijelo

Kravata ili leptir mašna nije preporučljiva, a ako baš želite ovakav detalj, onda neka bude samo pričvršćen za košulju ili lagano zavezana. Ispod svakog odijela odjenite pamučni bodi, majicu i čarapice te vodite računa da rukavi košulje ne budu preuski.

Ako ste pozvani da budete kuma na krštenju trebali bi po hrvatskoj tradiciji djetetu pokloniti svijeću i krsnu košuljicu bijele boje.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju