Ako ste ljubiteljica biljaka koja fotografije svojih zelenih ljepotica dijeli s pratiteljima na društvenim mrežama, onda ste vjerojatno koristili Instagram i druge društvene mreže kako biste škicnuli fotografije tuđih biljaka.

Galerija Aloe vera kao ukras doma Aloe vera kao ukras doma Aloe vera kao ukras doma +6 Aloe vera kao ukras doma

Jedna američka tvrtka napravila je analizu hashtagova za cijeli niz sobnih biljaka, a jedna se istaknula kao najpopularnija. Radi se o aloe veri.

Hashtag #aloevera nalazi se ispod više od 4,8 milijuna objava na Instagramu. Naravno, jedan od razloga je činjenica da se aloe vera upotrebljava za razne svrhe u kozmetičkoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, ali osim toga, aloe vera ima svoje mjesto i kao ukrasna biljka u mnogim domovima. U našoj galeriji možete pogledati fotografije zbog kojih ćete poželjeti i svoj dom ukrasiti ovom zvijezdom Instagrama.

Aloe vera kao ukras doma Aloe vera kao ukras doma (Foto: Getty Images)

Osim što je lijep ukras u svakoj prostoriji, aloe vera je i korisna jer ovaj atraktivni sukulent, koji je jednostavan za održavanje, spada u čistače zraka. U vašem domu će povećavati razinu kisika, a učinkovito će apsorbirati neke štetne spojeve.

Aloe Vera - 2 Aloe vera: Ljekovita čistačica zraka koja će vam oduzimati malo vremena

Kada je u pitanju briga za aloe veru, voli mjesta na kojima do nje dolazi jarka svjetlost, a dobro podnosi čak i izravno sunce.

Aloe vera kao ukras doma Aloe vera kao ukras doma (Foto: Shutterstock)

Sobne temperature joj savršeno odgovaraju, voli prozračnu zemlju u koju je poželjno umiješati i pijesak, a kada je u pitanju zalijevanje, bitno je da se zemlja osuši između dva zalijevanja jer će višak vode dovesti do truljenja korijena. U hladnijem dijelu godine dovoljno je zalijevati je jednom mjesečno.

Aloe vera kao ukras doma Aloe vera kao ukras doma (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju