Slovenska pop-pjevačica Alja Omladič ima 36 godina, umjetničko joj je ime Alya i iza sebe ima uspješnu pjevačku karijeru koja traje godinama.

Iako se široj hrvatskoj publici predstavila tek ove godine na jednom glazbenom festivalu i odmah na prvu dobila pozitivne reakcije, njezina glazbena priča traje već godinama, a premda njezin put nije uvijek bio lak i jednostavan, pozitivan duh nikad ju nije napuštao.

Oni koji je poznaju kažu da se radi o svestranoj, jako simpatičnoj, pozitivnoj osobi, predivnog osmijeha koji ne skida s lica. Razlog svemu tome sigurno su i njezine dvije velike ljubavi, muzika i ples, koje su dio njezina života odmalena, a imala je samo 15 godina kada je počela snimati prve pjesme.

Štitnjača Dežurni krivac za sve tegobe: Koliko bolesti štitnjače zapravo utječu na psihu?

Slika nije dostupna Za jednu minutu: Kako napraviti samopregled štitnjače?

Vrlo brzo okupila je i svoj prvi bend, a sa 16 godina na jednom festivalu u rodnoj Sloveniji zauzela je drugo mjesto. Nakon toga nastavila je nizati glazbene uspjehe, snimati nove pjesme, osvajati nagrade. Njezine pjesme puštale su se na popularnom MTV-ju, u Njemačkoj je snimila album Non stop s ekipom benda Guano Apes, a dobila je priliku i snimiti pjesmu koju je napisala poznata pjevačica Pink.

Među posebno dragim trenucima u dugogodišnjoj karijeri joj je koncert u zraku na 4500 metara nadmorske visine. U avionu je za novinare i muzičke kolege pripremila pravo iznenađenje, a gost nebeskog koncerta bio je i Massimo Savić. Bilo je to 2014. godine.

Nakon uspješnog slijetanja imali smo afterpary u hangaru. Mislim da mi je to bio jedan od najvećih događaja u životu, prisjetila se Alya iza koje su i nastupi na svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru 2015. godine, kao i nastup s Nenom Belanom na slovenskom izboru za pjesmu Eurovizije.

Na pitanje na koje je uspjehe najviše ponosna, Alya odgovara da je najviše ponosna na to što je uvijek bila svoja i što je na tom putu puno naučila.

DIJAGNOZA I ŽIVOTNE PROMJENE

Nije sve uvijek bilo lako. Prije nekoliko godina morala se suočiti s dijagnozom tumora štitnjače, a iako se, srećom, ispostavilo da se radi o benignom tumoru, život je morala (i htjela) mijenjati.

Danas kaže da je njezina štitnjača malo "poludjela" i da nikako nije bilo ugodno suočiti se s nečim takvim, ali da ona, kada treba, može biti vrlo disciplinirana. I upravo takva bila je i nakon dijagnoze koju je prihvatila kao izazov.

Veliku ulogu u njezinu oporavku odigralo je, kaže, pozitivno razmišljanje, a to iskustvo bilo je jedno od onih koje mijenja čovjeka.

Više se cijenim, više se slušam, više pazim na to što jedem i kako stvari utječu na mene. Pokušavam se družiti s ljudima s kojima uživam, s kojima mi je prijatno. Najveća podrška bila mi je obitelj i na tome sam im jako zahvalna. Ionako mislim da je obitelj najvažnija, zaključuje Alya.

Kada se danas osvrne na svoj dosadašnji put, apsolutno ništa ne bi mijenjala, a kada je u pitanju budućnost, njezina neispunjena želja još se može ispuniti, pa ju ne želi izgovoriti naglas.

Stvar u koju je u svakom trenutku sigurna i koju uvijek izgovara naglas jest da želi pjevati.

Plan za budućnost mi je pjevati dok mogu i dok me ljudi žele slušati, zaključuje.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju