Amal Clooney u društvu nobelovke Nadije Murad pojavila se na raspravi Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u New Yorku, gdje se raspravljalo o teroru Islamske države, a posebice o seksualnom nasilju u ratnim zonama.

Odvjetnica za ljudska prava apelirala je da se pripadnici Islamske države odgovorni za seksualno naselje privedu pravdi te je podsjetila na slučaj Nadije Murad ,koja je preživjela seksualno ropstvo.

Ovo je vaš nirnberški trenutak. Vaša prilika da stanete na pravu stranu povijesti. Dugujemo to Nadiji i tisućama žena i djevojaka koje su morale gledati kako pripadnici ISIL-a briju svoje brade i vraćaju se normalnim životima, dok žrtve to nikada neće moći, istaknula je Amal Clooney u svojem govoru.

Angelina Jolie Angelina Jolie: Govor od kojeg se ženama i muškarcima ledi krv u žilama

Također je dodala da je važno da se ovakvi zločini obznane javno i otvoreno na sudu kako bi žrtve mogle biti saslušane i započeti s procesom zacijeljivanja.

Umjesto da odbacujemo međunarodnu pravdu, moramo se zauzeti za nju. Pravda nije neizbježna, neće se samo tako dogoditi i nema nikakvih izgleda ako je ljudi koji imaju moć, uključujući one za ovim stolom, ne postave kao prioritet.

Amal Clooney Amal Clooney u nepogrešivoj kombinaciji (Foto: Profimedia.hr)

Kako i priliči važnosti ove prilike, odvjetnica za ljudska prava odabrala je decentnu modnu kombinaciju. Malu crnu haljinu s prednjim kopčanjem i kratkim rukavima sparila je sa štiklama u bež boji koje vizualno produžuju cijelu figuru, a izdanje zaokružila predimenzioniranom crnom torbom te sunčanim naočalama.

Pogledajte i:

Amal Clooney: Haljina za boginje zbog koje se zacrvenio i princ Charles Amal i George Clooney Amal i George s dijelom uzvanika na večeri princa Charlesa Amal je nosila bijelu haljinu Jean-Louis Scherrera inspiriranu odjećom grčkih boginja +1 Amal, George i princ Charles na večeri

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju