Veliki raskošni cvjetovi amarilisa ili, kako ga još nazivaju, prugastoga sunovrata ili vitezove zvijezde uljepšavaju prostor i u zimskim mjesecima. Iako se mnogi još nisu s njim upoznali, oni koji su ga barem jednom vidjeli žele njegovom ljepotom obogatiti svoj životni prostor.

Galerija Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju - 6 Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju - 4 Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju - 5 +8 Amarilis se lijepo uklapa i uz drugo cvijeće

Prekrasan prizor rascvjetane balkonske gredice ili teglice na prozoru punog lukovičastog cvijeća – zumbula, tulipana i narcisa, rapsodija je boja i mirisa koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

U moru proljetnica jedan cvijet koji će zasigurno privući vašu pozornost i koji ćete poželjeti u svojem domu ili vrtu jest amarilis. Već samo ime cvijeta govori nam koliko je poseban. Naime, ta lukovičasta biljka potječe iz tropskog područja Amerike i sadi se od početka studenog pa do veljače, a cvjeta u svibnju i lipnju, tako da ako mislite da ste zakasnili kako biste je posadili, još niste.

Amarilis ima uske duge listove i uspravnu čvrstu stapku koja nosi upadljive, raskošne i krupne cvjetove u obliku trube. Cvjetovi te atraktivne biljke mogu se naći u purpurnoj, narančastoj, crvenoj i bijeloj boji ili pak dvobojni, a tolika raznolikost čini je iznimno privlačnom.

Amarilis Amarilis se lijepo uklapa i uz drugo cvijeće (Foto: Living4media)

Križanjem sorta na našem tržištu mogu se pronaći različite varijacije u veličini i obliku, pa su poznate mini i visoke forme, duplih ili jednostavnih cvjetova.

Neke od zanimljivosti cvijeta su da sama lukovica može trajati i do 75 godina, a pojedine vrste imaju promjer cvjetova do šest centimetra.

Kad se priroda zaigra: 15 najljepših cvjetova na svijetu Najljepše cvijeće na svijetu Najljepše cvijeće na svijetu Najljepše cvijeće na svijetu +11 Najljepše cvijeće na svijetu

Ako se pripremate izreći sudbonosno da, razmislite o amarilisu jer bi se on zasigurno idealno uklopio u romantični buket ili kao samostalna cvjetna dekoracija na stolu.

Amarilis Amarilis i ljepotica (Foto: Living4media)

Neobična orhideja koja izgleda poput papučice, a miriše na marelice Papučica, latinskog naziva Calceolaria, jedna je od najposebnijih europskih orhideja - 6 Papučica, latinskog naziva Calceolaria, jedna je od najposebnijih europskih orhideja - 2 Papučica, latinskog naziva Calceolaria, jedna je od najposebnijih europskih orhideja - 3 +4 Papučica, latinskog naziva Calceolaria, jedna je od najposebnijih europskih orhideja - 1

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju