Veliki raskošni cvjetovi amarilisa ili, kako ga još nazivaju, prugastoga sunovrata ili vitezove zvijezde uljepšavaju prostor i u zimskim mjesecima. Iako se mnogi još nisu s njim upoznali, oni koji su ga barem jednom vidjeli žele njegovom ljepotom obogatiti svoj životni prostor.

Galerija Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju - 6 Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju - 4 +6 Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju

Prekrasan prizor rascvjetane balkonske gredice ili teglice na prozoru punog lukovičastog cvijeća – zumbula, tulipana i narcisa, rapsodija je boja i mirisa koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

U moru proljetnica jedan cvijet koji će zasigurno privući vašu pažnju i koji ćete poželjeti u svojem domu ili vrtu je amarilis. Već samo ime cvijeta govori nam koliko je poseban. Naime, ta lukovičasta biljka potječe iz tropskog područja Amerike i sadi se od početka studenog pa do veljače, a cvjeta u svibnju i lipnju, tako da ako mislite da ste zakasnili kako biste je posadili, još niste.

Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju - 9 Veliki raskošni cvjetovi amarilisa uljepšavaju prostor i u zimskim mjesecima (Foto: Living4media)

Amarilis ima uske duge listove i uspravnu čvrstu stapku koja nosi upadljive, raskošne i krupne cvjetove u obliku trube. Cvjetovi te atraktivne biljke mogu se naći u purpurnoj, narančastoj, crvenoj, bijeloj i dvobojnoj boji, a tolika raznolikost čini je iznimno privlačnom.

Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju - 6 Neke od zanimljivosti cvijeta su da sama lukovica može trajati i do 75 godina (Foto: Living4media)

Križanjem sorta na našem tržištu mogu se pronaći različite varijacije u veličini i obliku, pa su poznate mini i visoke forme, duplih ili jednostavnih cvjetova.

Neke od zanimljivosti cvijeta su da sama lukovica može trajati i do 75 godina, a pojedine vrste imaju promjer cvjetova do šest centimetra.

12 biljaka koje nam u život i dom donose sreću Biljke koje donose sreću - 6 Biljke koje donose sreću Biljke koje donose sreću +9 Biljke koje donose sreću

Krasi li i vaš dom? Najpretraživanija sobna biljka na svijetu za koju se tako lako brinuti Filodendron Filodendron Filodendron +4 Filodendron  

Ako se pripremate izreći sudbonosno da, razmislite o amarilisu jer bi se on zasigurno idealno uklopio u romantični buket ili kao samostalna cvjetna dekoracija na stolu.

Amarilis se sadi od početka studenog pa do veljače, a cvijeta u svibnju i lipnju - 1 Amarilis ima uske duge listove i uspravnu čvrstu stapku koja nosi upadljive, raskošne i krupne cvjetove u obliku trube (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju