Osim što je jedno od najljepših čuda prirode, cvijeće krasi naš dom i vrt te okolini daje posebnu estetiku.

Galerija Najljepše cvijeće na svijetu Najljepše cvijeće na svijetu Najljepše cvijeće na svijetu +11 Krizantema

Svatko od nas ima svoj poseban cvijet. Od kraljice vrta, preko nizozemskih tulipana pa sve do cvijeta japanske trešnje – izabrati najljepši cvijet na svijetu nije tako lak zadatak. Verdissimo, jedan od najvećih proizvođača na svijetu, prikupio je mišljenja ljudi diljem svijeta i napravio popis najljepših cvjetova na svijetu.

1. Božur

Trajnica koja dolazi iz Kine, brzo se i lako raširila po cijelome svijetu i postala jedan od omiljenih cvjetova. Bucmasti cvjetovi efektan su ukras, a dolaze u više boja. Najljepši su ružičasti, bijeli i oni u boji fuksije, a mirišu predivno.

2. Hortenzija

Kad zamislite buket cvijeća, hortenzija je vjerojatno njegova zvijezda. Ovaj predivni cvijet dolazi iz južne Azije, a poseban je po tome što može čak i promijeniti boju. Ružičaste, plave, ljubičaste ili bijele – hortenzije su definitivno zaslužile biti na samom vrhu popisa najljepšeg cvijeća na svijetu.

Najljepše cvijeće na svijetu Hortenzija (Foto: Living4media)

3. Srdašce

Iz potporodice makova dolazi još jedan poseban cvijet. Srdašce, krvavo srce ili jajovodni pupoljci osvajaju svojim sitnim visećim cvjetićima u obliku srca. Bliži se Valentinovo, a upravo ovaj cvijet bi mogao biti najljepši poklon za dragu osobu.

Najljepše cvijeće na svijetu Srdašce (Foto: Living4media)

4. Cvijet trešnje

Rascvjetano drvo trešnje, možda malo odskače s ovoga popisa, ali je nesumnjivo jedan od najljepših prizora na svijetu. Najvažniji simbol japanske kulture predstavlja ljepotu, buđenje i prolaznost i divi mu se cijeli svijet.

Najljepše cvijeće na svijetu Cvijet trešnje (Foto: Living4media)

5. Orhideja

Mnogi će ovaj posebni cvijet staviti na sam vrh popisa. Sofisticirana, elegantna, nježna, a istovremeno tako izdržljiva, orhideja je prvi izbor kad kupujemo lijepi cvijet. Na svijetu postoji više od 25 tisuća različitih vrsta orhideja, a ne rastu jedino u pustinjama i polarnim klimama.

Najljepše cvijeće na svijetu Orhideja (Foto: Living4media)

6. Tulipan

Slažete li se da Nizozemci imaju najljepši simbol na svijetu? Ako vas je ikad put odveo u zemlju tulipana, to je zasigurno prizor koji vam se dobro urezao u sjećanje. Cvijet sa savršenom simetrijom simbolizira radost, ljubav i dolazak proljeća – kojeg s nestrpljenjem čekamo.

Najljepše cvijeće na svijetu Tulipani (Foto: Living4media)

7. Ruža

Ružu mnogi ističu kao najljepši cvijet na svijetu. Zato je i dobila nadimak kraljica vrta. Miris ruže dolazi od mikroskopskih mirisnih žlijezda na njihovim laticama i sastojak je brojnih parfema i kozmetičkih pripravaka. Latice ruže smo tijekom godina uvrstili i u prehranu pa možemo reći da smo ljepotu i blagodati ovoga cvijeta maksimalno iskoristili.

Ruža Ruža (Foto: Shutterstock)

8. Bugenvilija

Tamnoružičaste nijanse ovog posebnog cvijeta, čine ga možda najljepšom penjačicom na svijetu. Danas postoji više od 300 podvrsta bugenvilije, a nastale su križanjem južnoameričkih vrsta. Čest su ukras mediteranskih vrtova i krase kuće na našoj obali.

Najljepše cvijeće na svijetu Bugenvilija (Foto: Living4media)

9. Ljiljan

Stara medicina je koristila ljiljan u liječenju raznih bolesti. Danas nam je ljiljan omiljeni cvijet kojega karakteriziraju predivni miris, nježnost i profinjenost. Dolazi u bijeloj, narančastoj, ružičastoj i crvenoj boji, a vrtu daje posebnu ljepotu.

Ljiljan Ljiljan (Foto: Shutterstock)

10. Krizantema

Krizantema, orhideja, cvijet šljive i bambus. Ove predivne biljke u kineskoj kulturi čine „četiri džentlmena“, četiri cvijeta koja su zbog ljepote postala osnova kineske umjetnosti. Kod nas je simbolika nešto drugačija, jer ih vežemo za gubitak i žalost, ali one su zapravo simbol ljubavi i poštovanja prema onima kojih više nema.

Najljepše cvijeće na svijetu Krizantema (Foto: Living4media)

11. Dalija

Nacionali cvijet Meksika, uistinu je jedan od najljepših na svijetu. Kuglasta konstrukcija mirisnih latica baš je predivan prizor, a na svijetu ima preko 30 različitih vrsta.

Najljepše cvijeće na svijetu Dalija (Foto: Living4media)

12. Vrtni slak

Ako ste početnik u vrtu, ovo je možda savršen cvjetić s kojim trebate krenuti u tu avanturu. Jednogodišnja penjačica osvaja svojom plavom bojom i savršen je ukras za vrtne ograde. Naraste do nekoliko metara u visinu, a sije se na proljeće.

Najljepše cvijeće na svijetu Vrtni slak (Foto: Living4media)

13. Lotus

Vodeni cvijet, u svijetu je poznat i kao cvijet Nila. Najzanimljiviji detalj o ovom ljupkom cvijetu je životni vijek njegovih sjemenki koje mogu niknuti nakon nekoliko stotina godina.

Najljepše cvijeće na svijetu Lotus (Foto: Living4media)

14. Karanfil

Jedan od najstarijih cvjetova na svijetu, kultivira se preko dvije tisuće godine pa ne možemo sa sigurnošću reći odakle nam dolazi. Karanfil je najsnažniji cvijet koji je kroz povijest simbolizirao otpor. On je simbol ženske solidarnosti, a ružičasti karanfil su posebni jer simboliziraju najveću ljubav - onu majčinsku. 

Karanfil Karanfil (Foto: Living4media)

Tropska biljka ružičastih listova koja će podignuti svaki prostor Ružičasti Kaladijum Ružičasti Kaladijum Ružičasti Kaladijum +2 Ružičasta simfonija

Mirni ljiljan: Biljka koja nosi titulu najboljeg prirodnog borca protiv plijesni Mirni ljiljan Mirni ljiljan Mirni ljiljan +6 Mirni ljiljan

15. Frezija

Frezija dolazi iz porodice Irisa, a raste iz lukovice. Dolazi iz Južne Afrike, a simboliziraju bezuvjetnu ljubav, nevinost i povjerenje. Mogu biti bijele, crvene, ružičaste i narančaste, a svaka boja nosi svoju posebnu simboliku. Ako želite razveseliti ljubiteljicu cvijeća, poklonite joj jednu freziju.

Najljepše cvijeće na svijetu Frezija (Foto: Living4media)

Koji je vama najljepši cvijet na svijetu?

glasova:

A anketi nam recite koji je vama najljepši cvijet na svijetu. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju