U 74. godini života iznenada je preminula Ana Karić, hrvatska kazališna i filmska glumica. S talentom, karijerom i prepoznatljivim stilom ova bi glumačka diva u Hollywoodu imala svoje ime na stazi slavnih, nekoliko Oscara i nekoliko dizajnera poput Oscara de la Rente spremnih joj ustupiti svoje kreacije u svakom trenutku

Ana Karić rođena je u 13. svibnja 1941. godine u Perušiću. Školovala se u Zagrebu gdje je 1963. godine završila Akademiju za kazališnu umjetnost.

Raskoš njezinog talenta kroz 53 godine karijere zasjao je u najraznovrsnijim ulogama, od raskošnih pučkih ljepotica do otmjenih senzualnih žena.

Uvijek je bila spremna eksperimentirati s različitim karakterima i glumačkim izričajima zbog čega su je najveći filmski režiseri poput Ante Babaje, Nikole Tanhofera, Zvonimira Berkovića i Krste Papića željeli vidjeti kao glavnu glumicu u svojim filmovima.

Dobila je nagradu hrvatskog glumišta za glumačko ostvarenje u radio drami za 2004./05. A godine 2010. dobila je nagradu Fabijan Šovagović za veliki doprinos hrvatskom filmu.

Za nedavno snimljen film 'Noćni brodovi' s Radkom Poličem na 59. filmskom festivalu u Puli 2012. je dobila Zlatnu arenu.

Svojim senzualnim glasom isticala se poput hrvatske Lauren Bacall, dok se svojim sofisticiranim i damskim stilom isticala kao jedna od najljepše odjevenih dama u hrvatskoj javnosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju