Neke stvari u životu ne vrijedi žrtvovati. S tim će se složiti i Ana Zibar, koja se preselila, ali ne odustaje od stanova u prizemlju s lijepim dvorištem u nastavku za sve njezine mace, iako to ponekad donosi i svoje mane.

Galerija Ana Zibar Zimi se uz kuhanje i kupanje najviše vlage stvara od sušenja robe u stanu Od kuhanja se može stvoriti prekomjerni postotak vlage u stanu +0 Ana Zibar ne odustaje od stanova u prizemlju s dvorištem u produžetku

Iako je u prijašnjem stanu muku mučila s vlagom, u novi je ponijela i neka stara iskustva koja joj pomažu da održava optimalnu razinu vlage u stanu. Ta stara iskustva sažela je u nekoliko savjeta koja je podijelila i s nama.

1. Optimalan postotak vlage u stanu

''Optimalna razina vlage u stanu trebala bi biti 50-60 posto pa imam indikator vlage koji to prati. Zimi posebno imam problema s vlagom pa ne dopuštam da mi se temperatura u stanu spusti ispod 15 Celzijevih stupnjeva čak ni noću'', podijelila je Ana svoju malu tajnu kako održava optimalnu razinu vlage, ali i optimalnu temperaturu u stanu koja će spriječiti nakupljanje prekomjerne vlage u stanu.

2. Sušenje rublja

''Perilice rublja moja su svakodnevica, ali i svake one koja živi s tri dečka u kući. Izbjegavam sušenje robe u zatvorenom, ali zimi moram'', ispričala nam je Ana.

''Sušim ga u najtoplijoj prostoriji, a za vlagu koju stvara imam rješenje koje smo preselili s nama. Ono bez čega nismo otišli iz prošlog stana je i naš sakupljač vlage Air Max. Što je sigurno, sigurno je. On se brine da u prostoru gdje najviše boravimo bude optimalna razina vlage. U prošlom stanu nas je spašavao kao i sad'', kaže Ana.

3. Kuhanje i kupanje

Najviše vlage u stanu se stvara prilikom kuhanja ili tuširanja, ali i u tom situacijama Ana ima svoje trikove uz potporu već spomenutog sakupljača vlage.

''Kad kuham, obvezno koristim napu ili malo otvorim prozor, a kad se otuširam, osušim tuš-kabinu, kratko otvorim prozor na kip i ostavim vrata kupaonice zatvorena da se vlaga ne širi u stan'', kaže Ana, koja zna koliko uz PVC prozore i niske temperature vani može nastati problema s vlagom prilikom tih dviju svakodnevnih aktivnosti.

4. Odmaknite namještaj od zidova

''Kod uređenja stana pazila sam da mi namještaj nije ''zalijepljen'' za vanjske zidove. Kako biste omogućili cirkuliranje zraka i izbjegli plijesan na zidovima, ne prislanjajte namještaj uz zidove'', na kraju dodaje Ana te se nada da će vam njezini savjeti pomoći da stvorite ugodan dom bez prekomjerne vlage.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Air Max po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju