Drnišanka Anatacha Filimone pobjednica je ovogodišnje sezone Supertalenta. Svojom izvedbom pjesme "My Kind of Love" Emeli Sande oduševila je žiri te doprla do srca gledatelja, koji su imali samo riječi hvale za njezin nastup u finalu.

Galerija Anatacha Filimone - 1 Anatacha Filimone - 2 Anatacha Filimone - 14 +0 Anatacha Filimone

Svojim primjerom još jednom nam je svima pokazala koliko je važno vjerovati u sebe i ponositi se svojim talentom. Nju je njezin pjevački talent doveo do pobjede u showu i nagrade od 200 tisuća kuna, koja će joj sigurno pomoći u ostvarivanju njezinih želja.

Nisam još stigla smisliti što bih točno napravila s nagradom jer sam još uvijek preplavljena emocijama i kao da još uvijek ne vjerujem da sam pobijedila. No svakako ću pametno uložiti novac u svoju budućnost.

Emocije su se malo slegle, no još sam pod snažnim dojmom. Kad sam se probudila dan nakon finala, osjećala sam se predivno i ponosno, to je osjećaj koji je teško bilo kakvim riječima opisati. Još uvijek nismo stigli organizirati proslavu jer se proglašenje odvilo prilično kasno, a već su me idući dan čekale školske obaveze, ali definitivno imam u planu prirediti nešto čime ću obilježiti pobjedu, kazala nam je Anatacha Filimone.

Na njezinoj listi prioriteta trenutno je završetak škole i upis željenog fakulteta.

Obrazovanje mi je jako važno. Ali naravno oduvijek sam htjela postati pjevačica pa ću se nastavljati razvijati u tom smjeru, kaže. Anatacha pohađa srednju školu za prehrambenog tehničara i živi u učeničkom domu u Kaštel Štafiliću s mlađom sestrom Anatalijom.

U školi su mi čestitali, izgrlili me i svi su jako ponosni na mene. Jedna je profesorica čak i zaplakala, pa mi je to bilo posebno dirljivo, otkriva.

Nakon audicijske emisije nitko nije mogao ostati ravnodušan na njezinu životnu priču. Zbog narušenih obiteljskih odnosa i teške financijske situacije zamalo je završila u domu za nezbrinutu djecu kada je imala 15 godina.

Život u Drnišu nije bio nimalo lak. Anatacha najbolje zna kako je to biti drugačiji u maloj sredini koja često nema razumijevanja za one koji nisu isti.

Priznala je kako je zbog boje svoje kože doživjela je i verbalno i fizičko nasilje od vršnjaka. Moj život u Drnišu nije bio dobar niti kroz djetinjstvo niti sada. Imala sam mnogo loših trenutaka, bila sam maltretirana u osnovnoj i srednjoj školi zato što sam druge boje kože i imam drugačiju kosu, kazala je.

Teško je uopće pojmiti kako na ovom svijetu i dalje postoje ljudi koji misle da je boja kože nekakvo mjerilo vrijednosti, da su bolji i važniji od onih drugačijih i da imaju pravo ismijavati ih i maltretirati zbog razlika koje samo njihove oči primjećuju.

Srećom, Anatacha nije dopustila da je takvi obeshrabre. Svjesna svoje vrijednosti i svojih sposobnosti, prijavila se za show koji će joj sigurno promijeniti život, otvoriti nova vrata i ono najvažnije - pokazati da oko nje ipak ima i dobrih ljudi, u čijim je očima drugačija samo po talentu koji bi mnogi poželjeli za sebe.

Za sve mlade ljude koji se trenutno nalaze u nekoj teškoj situaciji koja im se možda čini bezizlazna, pobjednica Supertalenta ima poruku:

Volite samoga sebe, prihvatite se baš ovakvi kakvi jeste, budite sretni što ste živi i zdravi i što postojite na ovome svijetu. Iskoristite svoj život najbolje što možete.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju