Iako smo ponekad spremne na iznimke, veći dio vremena od odjeće i obuće koju nosimo očekujemo udobnost, a kada je u pitanju obuća, najudobniji su anatomski modeli čije je gazište dizajnirano tako da rasterećuje kralježnicu, koljena, zglobove i stopala.

Galerija

Dio anatomske obuće su, naime, ulošci koji se prilagođavaju prirodnim pokretima stopala te su udobni pa je u njima moguće provesti sate i sate bez bolova u stopalima.

Osim što anatomske sandale ili natikače mogu biti dio odličnih modnih kombinacija, radi se i o obući koja može biti izvrsna za uživanje u dužim šetnjama. Bitno je samo slijediti određene smjernice i odabrati komad s potporom, udobnim jastučićem i od dobrih materijala.

Ponuda na tržištu je široka pa, ovisno o onome što volite, za sebe možete odabrati anatomske natikače ili sandale, a birati možete i visinu potpetice.

Mi smo zavirili u ponudu brendova koji su se specijalizirali za izradu anatomske obuće, a u našoj galeriji izdvojili smo deset modela sandala i šlapica koje ćete moći nositi cijelo ljeto bez straha da će vas boljeti stopala.

Anatomske sandale i šlapice - 1
Birkenstock, 140 eura (1051,13 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)