Dio djetinjstva provela je u Parizu, šetajući s mamom i bakom pored šarenih izloga i prelistavajući Vogue, maštajući o tome kako bi se jednom voljela naći na njihovim stranicama. Pazite što želite jer bi vam se to moglo i ostvariti. Tako je bilo i s Antonelom Ožić Bašić, dizajnericom te vlasnicom brenda AOB i prošlogodišnjom polaznicom Zadovoljna akademije.

Mlada dizajnerica, po struci diplomirana fizioterapeutkinja, inače francusko-hrvatskih korijena, još se sjeća trenutka kada se hrabro odvažila istražiti svoju kreativnost te je napravila svoju prvu kolekciju nakita.

Plan je bio svake godine ulagati i tako se proširiti da nudim sve – od nakita do odjeće. Počela sam s nakitom. Prvi komad bila je statement ogrlica, i to u studentskim danima. U pauzama od učenja fizioterapije izrađivala sam nakit i tako je nastala moja prva kolekcija. Tada sam se osjećala kao da sam osvojila svijet. Sjećam se kako sam pomaknula televiziju u stranu u svom podstanarskom stanu, a na središnje mjesto izložila svoju kolekciju nakita i divila joj se, prisjeća se sa sjetom.

KREIRA ODJEĆU ZA SVE OBLIKE TIJELA

Kao tadašnja studentica fizioterapije, nije mogla ni zamisliti da će joj život krenuti u sasvim drugom smjeru. Ipak, znanje koje joj je dala stečena diploma itekako joj pomaže i u današnjem radu dizajniranja odjeće.

Ja sam prvo kći, sestra, prijateljica, zdravstvena djelatnica, pa tek onda dizajnerica. Odrasla sam među jako različitim ženama koje su me oblikovale u ono što jesam. Niti jedna nije slična, niti jedna ne nosi isti konfekcijski broj i niti jedna nije ukalupljena, pa zašto bi moj brend onda bio?

Osim što AOB brend nudi velike brojeve, nudimo i to da određeni komad može biti izrađen po mjeri. Izuzetno poznavanje anatomije i fiziologije pomoglo mi je da razumijem ljudsko tijelo i upravo zato imamo krojeve koji odgovaraju svima, kaže nam Antonela.

Tako se u njezinim kolekcijama mogu naći veličine do XS do XL, a usto je i riječ o održivoj modi.

Priroda i moda mogu se itekako slagati. Koristimo premium prirodnu tkaninu kao što su pamuk i lan. Održiva moda postaje koncept koji modna industrija sve više podržava. Održiva moda ne odnosi se samo na odjeću, tematika je ipak mnogo dublja jer ima i etički element koji je doveden u pitanje kroz današnje poimanje modne industrije.

Njezin je rad bio primijećen i daleko izvan granica naše zemlje, pa je tako bila predstavljena u Vogueu, Elleu i Bazaaru UK. Osim toga, bila je glavna dizajnerica nakita i modnih dodataka za Miss Dalmacije, za Miss Hrvatske te jedna od organizatorica izbora za Miss Dubrovačko-neretvanske županije, a 2018. djevojke u Opatiji na izboru za Miss Primorsko-goranske županije krunile su se u njezinim maštovitim haljinama. Također se može pohvaliti i time što je njezinu tijaru nosila majka mladoženje na kraljevskom vjenčanju u Belgiji.

Sve to velika joj je motivacija da nastavi dalje i bolje te osvoji još koju stranicu uglednih modnih časopisa, no nešto joj je ipak mnogo važnije od toga.

Zapravo sam najponosnija kad vidim zadovoljstvo žena koje nose moju odjeću. Posebno mi zaigra srce kada me prepoznaju na ulici pa se upoznamo. Želja mi je uvijek bila da žene uživaju u nošenju barem onoliko koliko smo mi uživali u stvaranju, kaže nam.

ZADOVOLJNA AKADEMIJA UKAZALA JOJ JE NA NOVE PUTOVE

S obzirom na to da je od samih početaka njezino poslovanje bilo isključivo digitalno, želja za edukacijom u području digitalnog marketinga nametnula se sama od sebe. Tako se prošle godine Antonela prijavila za sudjelovanje u Zadovoljna akademiji.

Jednostavno sam željela znati više. Koliko god sve na prvu izgledalo idilično, iza lijepih fotografija i mrežne stranice stoji puno truda, rada, učenja, a moja želja bila je da svake godine budemo samo bolji. Kada sam saznala da sam jedna od dobitnica, osjećala sam neopisivu zahvalnost jer se u brojnim prijavama prepoznala baš moja, prisjeća se Antonela.

Kako su polaznice unaprijed dobile sve termine održavanje Digitalne garaže, ova ih je mlada dizajnerica lako uklopila u svoj raspored, a stečena znanja dala su joj i nove ideje za poslovanje.

Akademija mi je osvijestila stvari za koje sam mislila da ih radim dobro. Uvidjela sam da i baš nije tako dobro pa nastavila raditi i učiti kako bih ih poboljšala. Kažu da neće pogriješiti samo onaj tko ništa ne radi. Na Akademiji je ponovno isplivala moja ideja o blogu koju nisam prije realizirala.

Kako joj je poslovanje od početaka bilo samo digitalno, Zadovoljna akademiju vidjela je kao priliku za još učenja.

Nakon završene edukacije konačno sam je i realizirala. Riječ je o blogu Blonde Bloom, a na njemu možete pronaći teme od kuhanja, preko mode do književnosti. Zaista sam se potrudila da svaka žena može pronaći nešto za sebe, kaže nam.

I ne namjerava stati. Stečeno znanje dalo joj je vjetar u leđa, a kada se to spoji s njezinom kreativnošću, maštovitošću i predanosti radu, budućnost izgleda svijetlo.

Odjeća treba služiti vama. To je misao vodilja, a u budućnosti želim više učvrstiti temeljne vrijednosti svoje marke. AOB je marka koja slavi žensko tijelo i snagu, to je sloboda da budemo uvijek istinski svoje. Takve smo sve mi žene – rođene izvanredne, zaključuje Antonela Ožić Bašić.

Saznajte kako se i vi možete prijaviti na Zadovoljna akademiju.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju