Antonia Pejaković ima posao iz snova zahvaljujući Zadovoljna akademiji i edukaciji za voditeljicu izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Ona je dokaz da je moguće raditi posao i pomagati drugima kojima je to potrebno za bolje i ljepše sutra.

Antonia Pejaković (Foto: Antonia Pejaković) Antonia Pejaković slijedila je svoje srce i sada radi posao iz snova zahvaljujući edukaciji Zadovoljna akademije. (Foto: Antonia Pejaković) Foto: Antonia Pejakovi? Brojne knjige u torbe za Sirotište sv. Ante u Tanzaniji koje su prikupili volonteri većinom pakira Antonia Pejaković iz udruge Kolajna ljubavi. Budući da su knjige ondje rijetkost, nema sumnje da će razveseliti djecu.

Udruga se bavi prevencijom siromaštva i pomaganju onima koji su stvarno u vrlo velikom stupnju socijalne isključenosti i materijalne deprivacije. Najčešće smo orijentirani na djecu. Osim u Hrvatskoj djelujemo i u Afici, u Tanzaniji, rekla je Antonia u prilogu emisije ''IN Magazin''.

Antonia je volontirala u udruzi 6 godina i bila je rastrgana između posla koji joj je plaćao račune i onoga koji je voljela. No, nedavno je to spojeno u jedno. Dobila je posao u udruzi zahvaljujući projektu portala Zadovoljna.hr Zadovoljna akademija i edukaciji koju je završila.

Prijavila sam se na Zadovoljna akademiju zbog toga što mi je trebala promjena u životu. Sve mi je nekako ušlo u rutinu i nisam vidjela smisao u odrađivanju posla koji ne volim, a

Prijavila sam se na Zadovoljnu Akademiju iz razloga što mi je trebala promjena u životu. Sve mi je nekako ušlo u rutinu i nisam vidjela smisao u odrađivanju posla koji e volim, a s druge strane znam što bih htjela raditi. Iz tog razloga sam se prijavila za voditelja EU projekata i stvari su se poklopile.

s druge strane, znam što bih htjela raditi. Zbog tog razloga prijavila sam se za voditelja EU projekata i stvari su se poklopile. Taman nakon što sam se prijavila za Zadovoljnu akademiju i počela s edukacijom, prošao je jedan projekt. Projekt koji je omogućio indirektno da se mene zaposli.

BOLJI ŽIVOT POMOĆU OBRAZOVANJA

Sredstva koja u dobili omogućila su njezino zaposlenje, a Antonijina zadaća i u budućnosti će biti ostvarivanje financiranja iz EU fondova kako bi s tim sredstvima nastavili svoju borbu protiv siromaštva i u Hrvatskoj i u Africi.

Udruge se većinom financiraju iz takvih fondova i projekti se financiraju upravo iz takvih natječaja. Zato je nama bilo iznimno bitno da se nekoga educira. EU fondovi svima nama omogućuju da pokrenemo sve svoje ideje i da one zažive kroz različite projekte, bili to društveno odgovorni projekti kada vidimo nekakvu nepravdu u društvu EU propagira to da se na tome zapravo djeluje.

Projektu ''Kumstva'' putem kojeg kumovi iz Hrvatske pomažu školovanju djece u Africi udruga Kolajna ljubavi se trudi omogućiti bolji život djeci pomoću obrazovanja. Svjesna njegove važnosti te svih dobrobiti koje dolaze s tim, Antonia se upustila u ovu avanturu te iz nje izašla sretnija jer napokon radi ono što voli.

Više o polaznici Zadovoljna akademije pogledajte u prilogu emisije ''IN Magazin''.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju