Ljubiteljice mode sigurno imaju dugačak popis želja koje bi rado isporučile Djedu Božićnjaku. Mnogo je toga što bi voljele naći pod borom na božićno jutro, a pri vrhu popisa sigurno bi se našle neke dobre štikle.

Galerija Antonija Mišura Sandrić Štikle brenda Zara s ukrasnom kopčom Štikle brenda Zara s ukrasnom kopčom +2 Model Hangisi, Manolo Blahnik

Možda bi to bio model kakav nosi i Antonija Mišura Sandrić. Prelijepa hrvatska košarkašica na Instagramu je pokazala crveni Zarin model od brušene kože ukrašen kopčom s malim kristalićima.

Boje prosinca, napisala je u opisu uz fotografiju. Crvenu boju svakako povezujemo s božićnim razdobljem i ona dominira u blagdanskom uređenju doma, a češće i nosimo crvene odjevne komade u to doba.

Štikle brenda Zara s ukrasnom kopčom Štikle brenda Zara s ukrasnom kopčom (Foto: Zara)

Crvene štikle nisu čest odabir za svakodnevne prigode jer u takvim situacijama preferiramo neutralnije modele, ali zato su stvorene za posebne prigode, pogotovo kada su ukrašene lijepom kopčom poput one na Antonijinu modelu.

Antonija Mišura Sandrić u odličnim štiklama Antonija Mišura Sandrić u odličnim štiklama (Foto: Antonija Mišura Sandrić)

Za veliku popularnost štikli s ukrasnom kopčom zaslužan je legendarni Manolo Blahnik i njegov model Hangisi. Inspirirana tim štiklama, sličan model pod nazivom Windsor lansirala je i njegova ljubimica Sarah Jessica Parker u svojoj kolekciji cipela i tako odala počast velikom majstoru čije je cipele nosila u seriji "Seks i grad".

Model Hangisi, Manolo Blahnik Model Hangisi, Manolo Blahnik (Foto: Manolo Blahnik)

Ove manolice inspirirale su čitav niz dizajnera i brendova na izradu sličnih cipela, pa se danas uistinu mogu naći razne varijante tog predivnog kultnog modela.

Model Windsor, SJP Collection Model Windsor, SJP Collection (Foto: SJP by Sarah Jessica Parker)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju