Među ženskim odjevnim komadima koji izazivaju najviše rasprava definitivno su tajice. Za jedne su one apsolutno nezamjenjive i prikladne za nošenje u gotovo svim prigodama, a za druge su tajice isključivo komad sportske namjene i nipošto zamjena za hlače.

Potonji smatraju kako su tajice srodne najlonkama i nisu adekvatne za samostalno nošenje. Rasprava o tajicama vrhunac je dosegnula 2015. godine, kada se internetom proširio jedan mali modni manifest posvećen upravo ovom odjevnom komadu.

Tajice nisu hlače. Nošenje tajica umjesto hlača je užasno. U kontekstu sporta, baleta i renesansnih sajmova funkcioniraju kao prikladno pokrivalo za noge, ali i dalje nisu hlače. Ne, ne postoje aktivnosti koje će tajice transformirati u hlače, navedeno su samo povijesno prihvaćene situacije u kojima je u redu biti bez hlača. Tajice umjesto hlača ništa ne ostavljaju mašti na volji i uvreda su onima koji ne žele biti upoznati s najintimnijim detaljima susjedina tijela, pisalo je u manifestu.

Naravno, ovakav stav odmah je izazvao podijeljena mišljenja i mnogi su naposljetku zaključili kako ipak ne bismo trebali biti ovako strogi jer se tajice itekako mogu nositi samostalno - samo ih moramo dobro kombinirati s ostalim odjevnim komadima.

Kako ih uspješno uklopiti u dnevno izdanje i pritom izbjeći baš sve rasprave o njihovoj primjerenosti, pokazala nam je i Antonija Sandrić. Bivša košarkašica na Instagramu je objavila odličnu ležernu kombinaciju, kojoj je teško naći zamjerku.

Crne tajice kombinirala je s bijelim T-shirtom i predimenzioniranim sakoom u smeđoj boji. Na nogama je imala udobne tenisice bež nijanse, a izdanje je zaokružila i modnim dodacima. Bijela šilterica i naočale s bijelim okvirom sjajno su se uklopile u kombinaciju, a umjesto klasične torbe nosila je ruksak brenda Tiba + Marl.

Prije su se stvari za trening nosile, a sad većinom pelene i ostale dječje potrepštine, napisala je lijepa Antonija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju