Nakon menstrualne čašice, na tržištu se pojavio novi proizvod za višekratnu upotrebu tijekom menstruacije. Aplikator za tampon re.t.a. traje dvije godine, a njegov je prvotni cilj smanjiti plastični otpad.


Od 1,1 milijardu tampona prodanih svake godine, gotovo 88 posto ih ima plastične aplikatore koji se ne razgrađuju kada ih bacimo. Kako bi smanjila količinu otpada, tvrtka Thinx specijalizirana za proizvodnju donjeg rublja uz koje ne morate nositi higijenske uloške i tampone tijekom mjesečnice, otišla je korak dalje i proizvela aplikator za tampon za višekratnu upotrebu.

Aplikator za tampon re.t.a. traje dvije godine, a njegov prvotni cilj je smanjiti plastični otpad



Aplikator za tampon re.t.a. (skraćeno od reusable tampon applicator), izrađen je od medicinskog silikona, a dizajnom podsjeća na ruž za usne. Jednostavan je i vrlo udoban za korištenje te ga je lako čistiti. Sastoji se od tri dijela koji se mogu odvojiti i prati zasebno – silikonski dio koji se umeće zvan držač, crni klin koji će gurnuti tampon kroz držač te poklopac. Pročitajte i 10 najčešćih grešaka kod korištenja tampona.

Aplikator za tampon re.t.a. ekološki je proizvod Aplikator za tampon re.t.a. ekološki je proizvod Foto: Thinx

Za vrijeme menstruacije aplikator se čisti tako da se svaki dio zasebno opere bezmirisnim sapunom i ostavi da se osuši na zraku. Između menstruacija potrebno ga je namočiti u kipućoj vodi i zatim prebrisati medicinskim alkoholom.

Ova ekološka alternativa standardnim aplikatorima za tampon nije mala investicija, cijena mu iznosi 407,62 kune, ali kada je riječ o očuvanju okoliša i našeg planeta, svaka se investicija isplati. Pročitajte i sve što trebate znati o menstrualnoj čašici.

Aplikator za tampon re.t.a. sastoji se od tri dijela Aplikator za tampon re.t.a. sastoji se od tri dijela Foto: Thinx

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju