Luksuzna modna kuća Balenciaga ponovno je izazvala interes javnosti svojom najnovijom kolekcijom za proljeće i ljeto 2024. Iako je kreativni direktor Demna Gvasalia početkom 2023. najavio kako će njihova moda doživjeti primirje, najnovija kolekcija demantirala je njegove najave.

Galerija Balenciaga motorističke čizme Balenciaga motorističke čizme Balenciaga motorističke čizme +4 Balenciaga hlače-čizme

Nakon kroksica paprene cijene, potrganih tenisica i muških balerinki izbacili su model motorističkih čizmi koje, u najmanju ruku, izazivaju čuđenje.

Zanimljivi primjerak izrađen je od teleće kože, seže sve do prepone, sadrži detalje nalik štitnicima, dolazi sa špicastim vrhom te prilagodljivom potpeticom, a cijena mu je pozamašnih 7492 eura.

Balenciaga motorističke čizme Balenciaga motorističke čizme (Foto: Balenciaga)

Spomenutu kolekciju karakteriziraju predimenzionirani krojevi, crna boja i futuristički detalji, a većina komada izgleda kao da je ispala iz kakvog filma o budućnosti. Ondje se mogu pronaći i komadi koji se nalaze na granici između hlača i čizmi, kao i čupavi primjerci obuće izrađeni od umjetnog krzna.

2024. bila je velika inspiracija za poznatu ovu modnu kuću, a svojim se neobičnim korijenima vratila i u kolekciji za jesen i zimu 2024. u kojoj su glavna zvijezda – ružičaste čizme imena Alaska fur s predimenzioniranim prednjim dijelom i iglenom potpeticom.

Balenciaga motorističke čizme Balenciaga, kolekcija za jesen i zimu 2024. (Foto: Balenciaga)

Balenciaga se odavno profilirala kao predvodnik trenda ružnih cipela, a kolekcije za proljeće i ljeto te jesen i zimu 2024. još su jednom potvrdile tu titulu.

U galeriji na početku teksta možete pogledati još primjera ružnih cipela koje su se istaknule u najnovijoj kolekciji.

Balenciaga motorističke čizme Balenciaga, kolekcija za jesen i zimu 2024. (Foto: Balenciaga)

Balenciaga u kolekciji za ljeto ima satenske balerinke za muškarce, a dolaze u tri boje Balenciaga u kolekciji za ljeto ima balerinke za muškarce - 4 Balenciaga u kolekciji za ljeto ima balerinke za muškarce - 3 Balenciaga u kolekciji za ljeto ima balerinke za muškarce - 2 +2 Balenciaga u kolekciji za ljeto ima balerinke za muškarce - 5 Nova linija slavnog brenda: Potrgane Balenciaga tenisice vrijedne deset tisuća kuna Balenciaga tenisice Balenciaga tenisice Balenciaga tenisice +2 Balenciaga tenisice

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju