Ovu jedinstvenu baletnu bajku osim odraslih obožavaju i djeca različite dobi i ona je neizostavan dio svake adventske čarolije u svim dijelovima zemaljske kugle.

Prodaja ulaznica za balet Orašar P.I.Čajkovskog počinje u srijedu 3. studenoga, a ulaznice će se moći kupiti putem weba te na blagajni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Prve izvedbe ove baletne čarolije u koreografiji Vladimira Malakhova očekuju se početkom prosinca. Dio izvedbi moći će se gledati uz predočenje EU digitalne COVID potvrde, a dio uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde. Detaljne informacije o epidemiološkim mjerama te rasporedu izvedbi uz COVID i bez COVID potvrda moći će se pronaći na web stranici kazališta.

Balet 'Orašar' u zagrebačkom HNK-u - 20 "Orašar": 10 zanimljivosti o baletu nadahnutom dirljivim događajem

Koreografski i režijski Orašara je 2019. u zagrebačkom HNK-u postavio baletni umjetnik svjetske reputacije Vladimir Malakhov, koji je s baletnim ansamblom već uprizorio popularno Labuđe jezero.

Malakhov svoju fascinaciju klasikom, kako je sam rekao, voli podijeliti s mnogima diljem svijeta, smatrajući kako ljudi vole gledati dobro ispričane priče koje izazivaju emocije. I upravo stoga dolaze i po nekoliko desetaka puta vidjeti i Orašara.

Orašar Ponosni vojnik: Zašto je poznati orašar simbol Božića?

Jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti vodi publiku kroz božićni svijet raskoši, šarenila, veselja, mašte, prinčeva i vila te nezaobilaznih slatkiša, prateći pustolovine djevojčice Klare koja od svojeg ujaka na Badnjak dobiva neobičan dar, drobilicu za orahe u obliku drvenoga lutka.

Klara obožava i svojeg ujaka poznatog po izvođenju najrazličitijih čarolija kao i njegov nesvakidašnji dar. Kad u ponoć Orašar oživi uz malu čarobnjakovu pomoć, on povede Klaru u čudesan svijet prepun najrazličitijih zanimljivih likova, koji se s neobičnom pažnjom posvećuju presretnoj djevojčici.

Balet Orašar Balet Orašar (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju