Društvene mreže služe nam kao glavni izvor inspiracije pri uređenju interijera, a kreativnost blogera svakodnevno nas oduševljava i pomaže nam da uredimo dom po svome guštu.

Galerija Boho stan Elle iz Poljske Boho stan Elle iz Poljske Boho stan Elle iz Poljske +16 Detalji čine razliku

Instagram je mjesto na kojemu se stvaraju trendovi, a ove nam je godine ponovno iznjedrio ugodni i topli boho stil.

Boho stil zavladao je interijerima i eksterijerima. Njegova glavna odrednica jest maksimalna udobnost, a njegov glavni motiv zasigurno su jastuci koje možete uklopiti u dnevni boravak, ali i na balkon.

Ovaj bismo stil mogli opisati kao modernu verziju hipi stila koji je vladao sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a mnogi ga opisuju i riječima vintage, shabby chic i retro.

Ako na ovaj način želite urediti vaš dom, birajte prirodne materijale, geometrijske i reljefne oblike te zemljane tonove.

Boho stan Elle iz Poljske Ogledalo je također efektni detalj koji ulazi u okvir boho stila (Foto: Instagram@e_l_w_i)

Pravi primjer boho stila jest stan Elle Harowicz iz Poljske, blogerice koja je zaljubljena u uređenje interijera i s nama je podijelila fotografije svog stana.

Ella kaže da uživa u onome što radi, ali najponosnija je na svoj balkon – malenu oazu u kojoj provodi vrijeme čim temperatura malo naraste.

Boho stan Elle iz Poljske Boho stan Elle iz Poljske (Foto: Instagram@e_l_w_i)

Balkon mi je najdraže mjesto u stanu, on je zapravo produžetak mog doma u kojemu provodom najviše vremena. Prostor koji vidite na fotografijama jako je mali – 110 puta 200 centimetara što nije cijela površina balkona, već samo ona za uživanje  I pravi je dokaz da i malu površinu možemo lijepo urediti, otkrila nam je Ella.

Jastuci – koje mijenja sukladno raspoloženju, prozračne zavjese, puno svjetla i cvijeća zajedno su stvorili ugodnu atmosferu u kojoj ispijanje kave dobiva neku sasvim novu dimenziju.

Boho stan Elle iz Poljske Ellin balkon mijenja lica tijekom godine (Foto: Instagram@e_l_w_i)

Ellin balkon oličenje je boho stila. Osim prirodnih materijala, poput trske koja ima dvostruku ulogu jer štiti od sunca, a istovremeno je u službi dobrog dizajna, do izražaja dolaze i vrlo efektna ogledala načinjena od istog materijala te cvijeće u visećim teglama.

Za detalje na morate trošiti puno novca, napominje Ella. Primjerice, ona je velike jastuke postavila na jednostavnu paletu i tako stvorila impresivnu balkonsku garnituru. Ovisno o raspoloženju, ponekad kauč zamijeni s udobnom ljuljačkom.

15 ideja kako zanemareni balkon pretvoriti u mjesto za uživanje Ideje kako zanemareni balkon pretvoriti u mjesto za uživanje - 14 Ideje kako zanemareni balkon pretvoriti u mjesto za uživanje - 11 Ideje kako zanemareni balkon pretvoriti u mjesto za uživanje - 16 +12 Ideje kako zanemareni balkon pretvoriti u mjesto za uživanje - 12

U galeriji na početku teksta pogledajte kako je Ella uredila ostatak svog stana.

Kuhinja je baš wow! Pogledajte stan od 33 kvadrata koji izaziva oduševljenje Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 13 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 4 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 14 +12 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju