Proljeće se bliži, a i do ljeta je ostalo manje od sto dana pa, ako već nije, uskoro bi vam na um mogla pasti ideja o uređenju balkona.

Galerija

Balkon je ono mjesto u stanu koje u toplijim mjesecima mnogi rado pretvaraju u omiljenu oazu za ispijanje kave, uživanje u dobroj knjizi, upijanje sunčevih zraka, druženje s prijateljima...

U svakom slučaju, zaljubljenici u svaku vrstu boravka na otvorenom, žele da na njihovom balkonu vlada ugodna atmosfera. Srećom, pomoću nekoliko dodataka taj učinak nije teško postići. Treba vam samo malo volje i truda.

Među onima koji znaju kako balkon pretvoriti u jedno takvo mjesto je i zaljubljenica u interijere iz Njemačke koja se krije iza Instagram profila gozdee81.

Ona svom balkonu često mijenja izgled, a svaki put rezultat je jednako lijep i ugodan.

Kada je u pitanju namještaj, na svom balkonu izmjenjuje udobni kauč, stol i stolice pa čak i ljuljačku... Koristi detalje poput dekica i jastuka kako bi udobnost bila zagarantirana, a u cijeloj priči nezaobilazno mjesto imaju i biljke.

Sva ruha njezinog balkona, koja vam mogu poslužiti i kao inspiracija, pogledajte u našoj galeriji, a u nastavku pročitajte nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam dobro doći ako i sami uskoro planirate pretvoriti balkon u proljetnu oazu.

Balkon koji stalno mijenja izgled - 2
Jedna od opcija za balkon je i udobni kauč (Foto: gozdee81/Instagram)

1. Jastuci i dekice

U nekom trenutku dekice više nećete trebati, ali bit će vam omiljeni dodatak u prohladnim proljetnici jutrima i večerima. U svakom slučaju, jastuci i dekice su ključni dodaci za dodavanje topline i udobnosti vašem balkonu. Ako imate mali balkon i nemate prostora za kauč, jednako lijepi i korisni će biti i na stolicama.

Za živopisan izgled, koristite jastuke raznih boja i uzoraka. Ako želite nešto mirnije ili romantičnije, koristite neutralnije boje i suptilnije uzorke.

2. Svijeće i lampice

Svijeće možete staviti primjerice na stol, dok lampicama možete ukrasiti ogradu ili strop balkona. U svakom slučaju, ovo su dodaci zbog kojih će vaš balkon u večernjim satima izgledati vrlo lijepo i romantično.

3. Biljke

Ne zaboravite na dozu svježine na vašem balkonu za koju su najbolje biljke zahvaljujući kojima ćete se osjećati kao da ste u kontaktu s prirodom.

Detalj zbog kojeg će biljke izgledati još čarobnije su tegle. Odaberite lijepe i zanimljive modele koji će vaš balkon učiniti još ljepšim mjestom.

Zaljubljenici u umjereno primjerice mogu koristiti tegle prirodnih, neutralnih boja poput bijele i sive i zelene biljke.

Ako ipak želite nešto veselije, možete koristit primjerice žute ili ružičaste posude i biljke koje imaju cvjetove, poput ruža.

Ova tri dodatka bit će dovoljna da vaš balkon ovo proljeće zasja u punom sjaju i postane omiljeni dio vašeg doma.

Balkon koji stalno mijenja izgled - 8
I ljuljačka je savršen dodatak balkonu (Foto: gozdee81/Instagram)