Baršun, materijal koji su nekada nosili kraljevi i moćnici, u velikom stilu vratio se na modne piste, u trgovine i naše ormare

Ove sezone baršun ne nalazimo samo na odjeći. Popularna tkanina udomaćila se na obući i modnim dodacima pa su tako baršunaste večernje torbice ili pak salonke 'must have' komad.

Baršun se može dobiti od više materijala, a najkvalitetniji nastaje od prirodnih – svile i pamuka. Svileni baršun zbog svoje teksture odgovara svečanim, a pamučni dnevnim kombinacijama.

Vole ga i hrvatski modni dizajneri koji su u svojim kolekcijama predstavili razne odjevne komade od ovog mekanog i ženstvenog materijala.

3 SAVJETA HRVATSKIH DIZAJNERA ZA NOŠENJE BARŠUNA

1. Baršun je materijal deblje teksture pa vizualno može dodati pokoji kilogram. Uz pravilno krojenje, uz dobar model baršun stvarno pristaje svakome i svaka žena u njemu izgleda još malo finije, kaže Kristina Burja.

2. Najelegantniji baršunasti komad je haljina, a uz male trikove ona može postati vaš saveznik u prikrivanju nesavršenstava na tijelu zbog kojih se ne osjećate ugodno. S naborima se prikrivaju strateška mjesta. Grudi dobivaju malo na volumenu i zakamuflira se trbuščić, izjavila je Martina Felja.

3. Baršun je teška tkanina pa ga treba kombinirati s lakšim materijalima poput tila, muslina ili viskoze. Kombiniranje tih materijala najbolje je demonstrirao Ivan Alduk na haljini iz svoje kolekcije "Hide & Seek" koja osim baršunastog gornjeg dijela na donjem dijelu izrađenom od tila ima baršunasti zvjezdani uzorak.

Još informacija o najpopularnijem materijalu sezone saznajte u prilogu InMagazina.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju