Maja Kranjec u svojoj kući u Zagrebu uredila je prekrasnu terasu na kojoj će duga večernja druženja ovog ljeta biti poseban gušt. Vješto posložene lampice i raskošno drvo trešnje stvaraju čarobno i vrlo ugodno ozračje.

Galerija Zagrebačka terasa Majina terasa u Zagrebu Majina terasa u Zagrebu +1 Udobni jastuci za sjedenje i mekani prekrivač za hladne večeri dio su stalnog dekora  

Ljubiteljica sam krame, odnosno starih stvari koje je netko odbacio jer su potrgane, dotrajale ili jednostavno nepotrebne. U takvim stvarima vidim potencijal i znam da se uz malo mašte i truda mogu iskoristiti na novi način, kaže nam Maja Kranjec. S takvim pristupom Maja je uređivala i svoju terasu. Htjela je iskoristiti čim više namještaja koji već ima ili pronaći komade koje treba malo doraditi da bi se savršeno uklopili u prostor.

Vješto posložene lampice i raskošno drvo trešnje stvaraju čarobno i vrlo ugodno ozračje na terasi

Stolce od bambusa spasila sam iz jedne stare kuće koja je bila pred rušenje, konzolni stol ispred jedne zgrade u Martićevoj, a pomoćni stolić sam uz pomoć supruga izradila od starog sjenila za lampu i panel ploče, otkriva. Košara, u kojoj su pohranjeni dodatni jastučići za stolce, zapravo je luster koji je okrenula naopačke i na njega stavila predivnu mesinganu tacnu kupljenu na Hreliću.

S obzirom na veličinu terase od dvadeset četvornih metara, u planu joj je na veći dio staviti stol za blagovanje, a konzolni će služiti kao pomoćni stol za serviranje hrane i pića.

Sada ga koristim za sadnju cvijeća i pohranu teglica i alata za presađivanje. Mislim da svaka terasa i balkon trebaju imati zelenila - pelargoniju, jasmin i mentu zbog divnog mirisa, dalije i karanfile zbog krasnih boja cvjetova te druge vrste poput javora, paprati i bršljana.

  Majina terasa u Zagrebu Udobni jastuci za sjedenje i mekani prekrivač za hladne večeri dio su stalnog dekora (Foto: Instagram@krameraj)

S obzirom na to da sam stilist, stalno mijenjam dekor (kojeg djelomično pronalazim na Hreliću), ali ono što ostavljam nepromijenjeno su udobni jastuci za sjedenje, mekani prekrivač za hladne večeri i nekoliko svijećnjaka i viseće lampice za atmosferu, opisuje Maja Kranjec čiji se stilistički radovi mogu vidjeti i pratiti na njezinom Instagram profilu Krameraj.

Zakoračite na Natašinu terasu kao iz mašte koja očarava divnim detaljima i ugođajem Nataša Veselinović iz Valjeva uredila je svoju ružičastu terasu iz mašte - 10 Nataša Veselinović iz Valjeva uredila je svoju ružičastu terasu iz mašte - 14 Nataša Veselinović iz Valjeva uredila je svoju ružičastu terasu iz mašte - 13 +13 Nataša Veselinović iz Valjeva uredila je svoju ružičastu terasu iz mašte - 8

Budući da nema sjenicu, željela je na jednostavan i pristupačan način objesiti lampice. Učinila je to tako da je dvije drvene letve duljine dva, tri metra i širine stupova ograde obojala istom bojom, na njih ušarafila kukice za vješanje i pričvrstila ih uz ogradu.

Uz trešnju u pozadini, taj kutak je idealna kulisa za duga večernja druženja uz čašu vina kojima se posebno veselim ovog ljeta, kaže ova nadarena kreativka.

Majina terasa u Zagrebu Stolce od bambusa Maja je spasila iz jedne stare kuće (Foto: Instagram@krameraj)

Milina! Terasa u centru Zagreba okružena zelenilom savršen je dnevni boravak na otvorenom Prekrasna terasa okružena zelenilom u Zagrebu - 5 Prekrasna terasa okružena zelenilom u Zagrebu - 2 Prekrasna terasa okružena zelenilom u Zagrebu - 7 +4 Prekrasna terasa okružena zelenilom u Zagrebu - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju