Maja Kranjec u svojoj kući u Zagrebu uredila je prekrasnu terasu na kojoj će duga večernja druženja ovog ljeta biti poseban gušt. Vješto posložene lampice i raskošno drvo trešnje stvaraju čarobno i vrlo ugodno ozračje.

 

Ljubiteljica sam krame, odnosno starih stvari koje je netko odbacio jer su potrgane, dotrajale ili jednostavno nepotrebne. U takvim stvarima vidim potencijal i znam da se uz malo mašte i truda mogu iskoristiti na novi način, kaže nam Maja Kranjec. S takvim pristupom Maja je uređivala i svoju terasu. Htjela je iskoristiti čim više namještaja koji već ima ili pronaći komade koje treba malo doraditi da bi se savršeno uklopili u prostor.

Vješto posložene lampice i raskošno drvo trešnje stvaraju čarobno i vrlo ugodno ozračje na terasi

Stolce od bambusa spasila sam iz jedne stare kuće koja je bila pred rušenje, konzolni stol ispred jedne zgrade u Martićevoj, a pomoćni stolić sam uz pomoć supruga izradila od starog sjenila za lampu i panel ploče, otkriva. Košara, u kojoj su pohranjeni dodatni jastučići za stolce, zapravo je luster iz Lesnine koji je okrenula naopačke i na njega stavila predivnu mesinganu tacnu kupljenu na Hreliću.

S obzirom na veličinu terase od dvadeset četvornih metara, u planu joj je na veći dio staviti stol za blagovanje, a konzolni će služiti kao pomoćni stol za serviranje hrane i pića.

Slika nije dostupna Klupica je divna! Sićušan balkončić na zagrebačkim Ravnicama uređen - savršeno

Sada ga koristim za sadnju cvijeća i pohranu teglica i alata za presađivanje. Mislim da svaka terasa i balkon trebaju imati zelenila, a ja sam svoje nabavila u Bauhausu i vrtnom centru Iris MBM - pelargoniju, jasmin i mentu zbog divnog mirisa, dalije i karanfile zbog krasnih boja cvjetova te druge vrste poput javora, paprati i bršljana.

Slika nije dostupna Kućica u cvijeću: Mlada obitelj u Turopolju je uredila svoj ljupki dom iz snova

S obzirom na to da sam stilist, stalno mijenjam dekor (kojeg većinom pronalazim na Hreliću, ali i kupujem u Jysku, Offertissimi, Kik-u i sličnim dućanima), ali ono što ostavljam nepromijenjeno su udobni jastuci za sjedenje, mekani prekrivač za hladne večeri i nekoliko svijećnjaka i viseće lampice za atmosferu, opisuje Maja Kranjec čiji se stilistički radovi mogu vidjeti i pratiti na njezinom Instagram profilu Krameraj.

Budući da nema sjenicu, željela je na jednostavan i pristupačan način objesiti lampice. Učinila je to tako da je dvije drvene letve duljine dva, tri metra i širine stupova ograde obojala istom bojom, na njih ušarafila kukice za vješanje i pričvrstila ih uz ogradu.

Uz trešnju u pozadini, taj kutak je idealna kulisa za duga večernja druženja uz čašu vina kojima se posebno veselim ovog ljeta, kaže ova nadarena kreativka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju