Jedna od nezaboravnih scena u filmu "Sam u kući 2" ona je kada Kevin McCallister od vlasnika dućana s igračkama, gospodina Duncana na dar dobije dvije figurice grlica kao simbol neraskidivog prijateljstva.

Kevin je odlučio jednu grlicu dati dobroj gospođi s golubovima koju je upoznao u njujorškom Central Parku, što je značilo da će njih dvoje zauvijek biti prijatelji. Drugu je zadržao i stavio kao ukras na božićnu jelku. Grlice korištene u nastavku kultnog božićnog klasika "Sam u kući" bile su napravljene samo za film, ali brojnim obožavateljima filma figurice su se toliko svidjele da su ih željeli imati te su napravljene replike koje su se mogle kupiti.

Najpoznatija replika grlica prijateljstva svakako je ona brenda Kurt S. Adler, a i danas se može kupiti na Amazonu po trenutačno sniženoj cijeni od 13,59 američkih dolara te cijenu dostave i pristojbe od 44,81 dolar, što iznosi ukupno 58,40 dolara, odnosno oko 393 kune.

Orašari Tri božićna ukrasa za dom s motivom orašara koji štite obitelj i donose sreću

Božićni ukrasi s motivom džin-tonika - 8 Sedam božićnih ukrasa za jelku koje će obožavati sve ljubiteljice džin-tonika

Grlice, koje se smatraju simbolom prijateljstva i ljubavi, izrađene su od smole i bit će predivan dodatak blagdanskim dekoracijama. Naravno, kao što je napravio i Kevin, jednu grlicu zadržite za sebe, a drugu poklonite dragoj osobi koja ima posebno mjesto u vašem životu i srcu. Baš kao što kaže poruka na pakiranju ovih figurica:

Bit ćete prijatelji zauvijek sve dok oboje imate svoju grlicu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju