Jedna od nezaboravnih scena u filmu "Sam u kući 2" ona je kada Kevin McCallister od vlasnika dućana s igračkama, gospodina Duncana na dar dobije dvije figurice grlica kao simbol neraskidivog prijateljstva.

Kevin je odlučio jednu grlicu dati dobroj gospođi s golubovima koju je upoznao u njujorškom Central Parku, što je značilo da će njih dvoje zauvijek biti prijatelji. Drugu je zadržao i stavio kao ukras na božićnu jelku. Grlice korištene u nastavku kultnog božićnog klasika "Sam u kući" bile su napravljene samo za film, ali brojnim obožavateljima filma figurice su se toliko svidjele da su ih željeli imati te su napravljene replike koje su se mogle kupiti.

Grlice prijateljstva iz filma \'Sam u kući 2\' mogu se kupiti na Amazonu
Grlice prijateljstva iz filma 'Sam u kući 2' mogu se kupiti na Amazonu (Foto: www.amazon.com)

Najpoznatija replika grlica prijateljstva svakako je ona brenda Kurt S. Adler, a i danas se može kupiti na Amazonu po trenutačno sniženoj cijeni od 13,59 američkih dolara te cijenu dostave i pristojbe od 44,81 dolar, što iznosi ukupno 58,40 dolara, odnosno oko 393 kune.

Dražesni djedica: Ukras koji u trenu stvara blagdanski ugođaj u domu

Grlice, koje se smatraju simbolom prijateljstva i ljubavi, izrađene su od smole i bit će predivan dodatak blagdanskim dekoracijama. Naravno, kao što je napravio i Kevin, jednu grlicu zadržite za sebe, a drugu poklonite dragoj osobi koja ima posebno mjesto u vašem životu i srcu. Baš kao što kaže poruka na pakiranju ovih figurica:

Bit ćete prijatelji zauvijek sve dok oboje imate svoju grlicu.