U uvali Branac u Okrugu Gornjem na Čiovu ovoga se ljeta otvorilo novo mjesto za uživanje s prijateljima uz dobru glazbu i omiljeno piće – Beach bar Borkko.

Galerija Beach bar Borkko na Čiovu Beach bar Borkko na Čiovu - 7 Beach bar Borkko na Čiovu - 8 +6 Valoviti strop beach bara Borkko privlači mnogo pažnje

Bračni par Miše otvorio je kafić tik uz more te s prekrasnim pogledom na zapanjujuću okolicu ovog srednjedalmatinskog otoka. U prvoj jutarnjoj kavici (ili pak večernjem koktelu) tako možete uživati i promatrati Kraljevac, Fumiju, Šoltu, Drvenik...

I dok se suprug Ivan sa svojim timom pobrinuo za gradnju moderne drvene konstrukcije koja se uklapa u okoliš, a u kojoj se nalazi kafić, Anamarija je bila zadužena za njegovo uređenje.

Beach bar je uređen s efektnim detaljima – od dekorativnog bilja preko ljuljačke do osebujnih visećih lustera. Najviše pažnje, pak, privlači „valoviti“ strop koji je izradila krojačica Goga iz Trogira prema Anamarijinim željama.

Beach bar Borkko na Čiovu - 9 Valoviti strop beach bara Borkko privlači mnogo pažnje (Foto: Dino Čajkušić / Uz dopuštenje Beach bara Borkko)

S obzirom da u uvali Branac pretežno vjetrovito, odlučili smo iskoristiti taj vjetar i upotrijebiti ga kao dodatan efekt kod uređenja bara. Naime, na stropu su konopom povezana platna u nizu nejednake veličine koje lelujaju, otkrila nam je Anamarija Miše.

Kafić je i dirljiva posveta obiteljskom prijatelju Borkku po kojem je dobio ime, a koji je prošle godine preminuo.

Inače je bio društven čovjek, što bismo mi u Dalmaciji rekli zafrkant, volio je dobro društvo i odlazak u kafiće. Svidjelo bi mu se da ga ovako pamtimo, priznaju vlasnici.

Beach bar Borkko na Čiovu - 3 Bar se uklopio u okolicu (Foto: Dino Čajkušić / Uz dopuštenje Beach bara Borkko)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju