Stigli su nam hladni dani pa će zbog toga mnoge od nas uskočiti u najlonke kako bismo zaštitili noge od hladnoće. Kada je u pitanju ovaj odjevni komad, modni stručnjaci imaju jedno važno pravilo o njegovom nošenju

O najlonkama koje su skrivene ispod hlača i u zatvorenim cipelama modni stručnjaci nemaju mišljenje, ali zato su itekako strogi kada su u pitanju one vidljive tj. najlonke koje nosimo na haljine i suknje.

Jeste li znali da su za njih najomraženije one u boji kože? Prema njihovom mišljenju, prilikom nošenja najlonki trebali bismo primjenjivati najvažnije pravilo koje glasi: ili gola noga ili najlonka u drugim bojama, nikako model u boji kože, bez obzira na to o kojem dobu godine se radi. Velikim modnim prekršajem smatra se i nošenje ovih najlonki na sandale ili cipele s otvorenim prstima.

Naravno, s dolaskom hladnih dana rijetko koja žena će riskirati prehladu pa gole noge većini nisu prihvatljiva opcija, pogotovo ako moraju boraviti na otvorenom. Veliki broj žena svakodnevno bez suzdržavanja krši ovo pravilo i odijeva "nude" najlonke i mnoge se pitaju je li vrijeme za preispitivanje ovog pravila. Naposljetku, ovaj model najlonki nekada je bio općeprihvaćen pa čak i standard, ali modni stručnjaci su neumoljivi. Za njih su najlonke u boji kože staromodne, ne laskaju nogama, nikada u potpunosti ne odgovaraju tonu kože i zbog njih svaka odjevna kombinacija izgleda lošije.

S tim se ne slaže britanska monarhija. Tako istaknute članice kraljevske obitelji poput Catherine Middleton gotovo nikad nećete vidjeti bez "nude" najlonki jer ih jednostavno moraju nositi. Noge lijepe vojvotkinje u svakoj prigodi moraju izgledati savršeno, a najlonka u boji kože pomaže u postizanju tog privida savršene kože. Ne nosi ih isključivo u situacijama kada bira otvorene cipele poput sandala s visokom potpeticom.

Za ovu sezonu stručnjaci predviđaju veliku popularnost najlonki u upečatljivim bojama koje su definitivno odvažniji odabir od "nude" najlonki. Možete posegnuti čak i za neonskim nijansama koje će poslužiti kao sjajan dodatak svakoj modnoj kombinaciji, ali ne zaboravite da se uvijek možete vratiti dobrim starim modelima u boji kože ako njih više volite.

Slažete li se s glavnim pravilom o nošenju najlonki boje kože?

glasova:

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju