Bliži se početak nove godine, a s njom dolaze i brojni troškovi vezani uz nabavku knjiga, školskog pribora, odjeće te drugih potrepština za mališane.

Roditelji znaju da je riječ o popriličnom novčanom izdatku, a on će posebno pogoditi 4500 zaposlenika Uljanik Grupe kojima još uvijek nisu isplaćene plaće za srpanj, i koji strahuju za svoju egzistenciju.

Baš zato pulski je gradonačelnik Boris Miletić donio Odluku o subvencioniranju nabave školskih udžbenika i pribora za učenike osnovnih škola u iznosu od 600 do 1000 kuna čiji je roditelj, skrbnik ili udomitelj zaposlenik ove tvrtke.

U želji da se djelomično rasterete roditelji koji se trenutno nalaze u teškom razdoblju pobrinuo se i frizerski salon "Zuhra“ (Zagrebačka 4) iz Pule koji je pozvao roditelje iz Uljanika da dovedu svoju djecu na besplatno šišanje prije početka nove školske godine.

Poziv na Facebook stranicama grupe Uljanik za "Bolje sutra“ razgalio je Pulu, ali i cijelu Hrvatsku.


Tako se ispoljava solidarnost, svaka čast, uvijek se nađu pošteni i časni ljudi da pomognu jedni drugima, komentirala je jedna korisnica.

Druga je pak zaključila:

Mojoj djeci trenutno nije potrebno šišanje, ali zahvaljujem vam od srca na lijepoj gesti, a prije svega humanosti. Želim vam puno uspjeha u radu. Dobro se dobrim vraća.
Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju