Američki farmaceutski beauty brend CVS Pharmacy odlučio je photoshop poslati u povijest. Čelnici tvrtke najavili su da više neće retuširati fotografije svojih modela jer žele pokazivati realnu sliku s kojom će se njihovi kupci moći poistovjetiti

Jedan od ciljeva industrije ljepote je da se njeni klijenti osjećaju ljepše i bolje, ali često je učinak baš suprotan zbog nerealnog prikazivanja ženske ljepote "potpomognute" photoshopom. No, američki farmaceutski beauty brend CVS Pharmacy odlučio je takvom reklamiranju reći zbogom te je najavio da više neće retuširati fotografije svojih modela.

Američki farmaceutski beauty brend CVS Pharmacy više neće koristiti photoshop u svojim reklamama

Na sve fotografije koje nisu digitalno izmijenjene, što podrazumijeva mijenjanje ili naglašavanje oblika, veličine, proporcija, kože, boje očiju, bora ili bilo kojih drugih individualnih karakteristika osobe, CVS će stavljati prepoznatljivi vodeni žig.

Slične poteze već su povukli modni brendovi poput Targeta, Asosa i Missguideda, ali photoshop i dalje prožima reklamiranje u industriji ljepote.

Kao žena, majka i predsjednica maloprodajne tvrtke među čijim kupcima prevladavaju žene, shvaćam da imamo odgovornost misliti o tome kakve poruke šaljemo našim kupcima.

Povezanost između propagiranja nerealnih prizora ljudskog tijela i negativnih učinaka na zdravlje, pogotovo kod djevojaka i mladih žena, je utvrđena. Kao tvrtka koja ima svrhu, težimo tome da napravimo sve kako bismo bili sigurni da poruke koje šaljemo našim klijentima reflektiraju našu svrhu da pomažemo ljudima na njihovu putu do boljeg zdravlja
, poručila je Helena Foulkes, predsjednica tvrtke CVS Pharmacy.

Predsjedništvo tvrtke CVS također je počelo razgovore s drugim farmaceutskim beauty brendovima o tome da se naprave točne smjernice o korištenju retuširanja kako bi se stvorila konzistentnost i transparentnost. Fotografije s vodenim žigom u CVS trgovinama počet će se pojavljivati ove godine, a cilj je da do 2020. godine i drugi brendovi učine isto. Doznajte i 6 najčuvanijih tajni fotošopiranja supermodela.
Vodeni žig koji će farmaceutski beauty brend CVS Pharmacy stavljati na neretuširane fotografije Vodeni žig koji će farmaceutski beauty brend CVS Pharmacy stavljati na neretuširane fotografije (Foto: CVS)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju