Ženske torbe često su predmet fascinacije jer koliko god one bile male ili velike, u njih stane mnoštvo stvarčica i uvijek se nešto privremeno zagubi. Bez obzira na to koliko nepotrebnih stvari nosili sa sobom, svaka će od njih u jednom trenutku pronaći svoju funkciju, a ovih osam sitnica uvijek je pametno imati pri ruci.

1. Žvakaće gume
Svjež dah poželjan je u svakoj prilici pa su žvakaće gume ili pepermint bomboni uvijek poželjan ''uteg'' ženske torbice. To nas spašava i sada kada u zatvorenim prostorima nosimo zaštitnu masku za lice. Osim što pod njom daju osjećaj svježine, ugodnije je i disati.

2. Sredstva za dezinfekciju ruku
Iako ovoj stvarčici prije nismo pridavali previše pažnje, sredstvo za dezinfekciju ruku u posljednjih je godinu dana postalo sastavni dio našeg života, pa tako i njegovo mini izdanje u ženskim torbicama.

3. Krema za ruke
Zbog korištenja sredstva za dezinficiranje na bazi alkohola i učestalog pranja ruke su osjetljive i suhe pa je krema za ruke važan SOS dodatak svakoj torbici. Iako smo ju prije možda birali zbog mirisa, sada je puno važnije da krema za ruke bude bogata i hranjiva.

4. Mini ljekarna
Žene su uvijek spremne na sve situacije i odlučne u tome da ništa ne poremeti njihove planove. Upravo zbog toga u ženskoj se torbici uvijek nađe neki lijek protiv bolova poput Lupocet direkta. Ovo vrlo praktično rješenje za glavobolju, zubobolju ili bolove u mišićima spasit će vas kada ste u pokretu, a bolovi krenu.

Obzirom da je u granulama i to s okusom limuna, primjenjuje se direktno u usta pa nemate brige ukoliko sa sobom niste ponijeli tekućinu. Dobro je imati i sprej za nos i/ili kapljice za oči ako ste skloni alergijama, kao i flastere u slučaju da vas nažuljaju nove cipele.

5. Maramice
Maramice, bile one obične ili vlažne, spašavaju mnoge situacije. Osim za čišćenje ruku možete ih iskoristiti i kao osvježivač kože ili za uklanjanje razmazane šminke.

6. Rašpica za nokte
Iako ovo možda nema svaka žena u svojoj torbici, one koje imaju znaju koliko je to vrijedan dodatak. Napukli nokat koji zapinje za odjeću i izgleda neuredno itekako je ometajući faktor. Rašpicu za nokte stoga je uvijek dobro imati uz sebe jer ako i ne zatreba vama, sigurno će se naći netko kome će ona dobro doći.

7. Šminka
Gotovo svaka ženska torbica sadrži šminku. To naravno ovisi o tome koji proizvod dekorativne kozmetike voli vlasnica torbice. Ruž je dobra opcija jer uz njega možete u trenu postići svježi izgled. Sve što trebate jest natapkati ga na obraze i usne. Ako ste osoba koja često voli izmjenjivati torbice i uz to volite ruževe, onda ste se vjerojatno susreli s time da u svojoj kolekciji torbica imate više ruževa nego u kozmetičkoj torbici ili ladici u kojoj vam je pohranjen make-up.

Mnoge žene iz kuće ne izlaze i bez balzama za usne. On je idealna zamjena za ruž, posebno sada kada nam lice uglavnom prekriva zaštitna maska. Unatoč tome što je bez njega dan nezamisliv, uvijek nekako nestane u ključnom trenutku, a kada u torbici tražimo nešto drugo, pojave se čak i dva. Od šminke se u ženskim torbicama osim ruža često pronađe i puder u kamenu, ali i praktični matirajući listići za lice.

8. Mini parfem
Nije tajna da žene vole parfeme. Oni daju osjećaj sređenosti i profinjenosti pa je dobro u torbici imati mini verziju ako je tijekom dana potrebno diskretno osvježiti miris. Osim što dolaze u mini pakiranjima kojima je teško odoljeti, takvi parfemi idealni su jer stanu u svaku torbicu.

Dno ženske torbice krije razne sitnice – od računa, ukosnica, gumica za kosu do ostataka omota od žvakaćih guma i bombona. No svaka ta stvarčica uvijek nađe svoju funkciju.

 

 

* Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Nova StudioOvaj plaćeni oglas o lijeku napravljen je u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Belupo po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju