Gotovo svi koji su u određenom trenutku života imali problema s aknama spas su prije ili kasnije potražili u puderu. U takvim je situacijama to apsolutno dopušteno, no važno je pronaći kvalitetan, dermatološki puder kako se ne bi postigao suprotan efekt.

1. Nekomedogenost za čiste pore

Svoj već problematičan ten nemojte dodatno opterećivati sastojcima koji začepljuju pore. To može izazvati proizvodnju loja u koži i začepljenje žlijezda lojnica, što rezultira stvaranjem mitesera i upala. Popis sastojaka koji bi vam mogli stvoriti probleme poprilično je dug i sadrži pojmove koje većina ne može niti izgovoriti. Na sreću, jedna je oznaka uz koju sve te sastojke možete izbjeći bez previše muke. Na proizvodu potražite oznaku ''nekomedogenost'', koja znači da proizvod ne začepljuje pore.

2. Hipoalergeno za lice bez iritacija

Hipoalergeni proizvodi preporučuju se za njegu osjetljive kože, a ona sklona aknama svakako spada u tu kategoriju. Takvi proizvodi oslobođeni su sastojaka koji bi mogli iritirati kožu ili izazvati alergijske reakcije. Birajte dermatološki ispitane proizvode po pravilu manje je više. Stručnjaci se slažu da popis ne bi trebao biti dug.

3. Salicilna kiselina za pročišćavanje kože

Salicilna kiselina prirodnog je podrijetla, djeluje na akne, pročišćava kožu i djeluje antibakterijski. Iako za mnoge riječ kiselina nema pozitivan prizvuk, to je sastojak koji se vrlo često koristi u kozmetici i jedan je od najpopularnijih kada je riječ o koži sklonoj nepravilnostima. I to doista nije slučajno. Salicilna kiselina prodire duboko u pore i čisti kožu te smanjuje crvenilo i nadražene bubuljice, stoga je jedan od najboljih sastojaka koje vaš proizvod za njegu može sadržavati.

4. Eperulin za smirenje kože

Dobro je kada proizvod uz salicilnu kiselinu sadrži i eperulin. Idealna je to kombinacija za smanjenje upalnih područja. Eperulin smiruje kožu i bori se protiv pojave pigmentacijskih nepravilnosti.

5. SPF za mladolik izgled lica

Iako neće djelovati direkno na akne, SPF je bitan za zdravlje i izgled kože lica generalno. Bez obzira na godišnje doba, proizvodi s SPF faktorom trebali bi biti sastavni dio njege. Ožiljci i rane koji ostaju nakon akni skloni su hiperpigmentiranju pod utjecajem sunca, stoga bi osobe sklone aknama posebnu pozornost trebale dati upravo tom elementu.

Po preporuci dermatologa i vizažista

Kod kože sklone aknama bitno je nanositi prozračan puder u samo jednom sloju. Prije nanošenja kožu treba pripremiti; dobro očistiti i na nju nanijeti hidratantnu kremu.

Puder koji preporučuju dermatolozi i koriste vizažisti objedinjuje aktivne sastojke posebno odabrane da zadovolje potrebe masne kože sklone aknama jest Vichy Dermablend 3D Correction. Taj puder prekriva, matira i pritom korigira nepravilnosti površine kože te znatno umanjuje njihov izgled. Salicilna kiselina i eperulin koje sadrži umanjuju izgled bubuljica i akni. Odlično prekriva akne, ožiljke od akni te neujednačenu površinu kože, a postojan je do 16 sati uz mat izgled bez učinka maske. Ne sadrži parabene, nekomedogen je i hipoalergen, stoga je primjeren i za osjetljivu kožu i za svakodnevnu uporabu. Sadrži SPF 25, čime štiti kožu od negativnih utjecaja iz okoline i UV zraka. 

Puder Vichy Dermablend 3D dostupan je ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama diljem HR po preporučenoj cijeni od 175 kuna.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju