Rolada s bananicama
Rolada s bananicama (Foto: Natašine slastice)
Zdravlje & prehrana

Bez pečenja: Recept za finu roladu s čokoladnim bananicama koje će voljeti svi

23-12-2020 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Finu slasticu možete napraviti tek s nekoliko sastojka. Poput ove jednostavne rolade Nataše Pralice s bloga Natašine slastice koja se ne mora termički obrađivati. Štoviše, priprema je vrlo lagana, a najteži dio u cijeloj priči je čekanje da se kolač stisne.

Dakako, ovaj kolač posebno će voljeti svi oni koji su u djetinjstvu obožavali čokoladne bananice.

Sastojci za roladu s bananicama:

  • 300 grama osnovne smjese za brze kolače
  • 50 grama čokolade za kuhanje
  • 3 čokoladne bananice
  • šećer u prahu za valjanje rolade
U trendu Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

Slika nije dostupna Jedna smjesa, sedam vrsta kolača: Brzi recept za prefine blagdanske slastice

Priprema:

  1. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici pa je dodajte u osnovnu smjesu za brze kolače. Sve dobro pomiješajte.
  2. Pripremljenu smjesu stavite između dva komada masnog papira za pečenje.
  3. Razvaljajte smjesu u pravokutnik, odnosno tako da vam stanu tri čokoladne bananice po dužini.
  4. Ako vam je potrebno, pomoću ravnala potiskujte stranice smjese da budu što ravnije.
  5. Na masni papir za pečenje stavite pripremljenu smjesu pa ju ispunite čokoladnim bananicama te savijte u roladu uz pomoć masnog papira.
  6. Kolač prebacite na tacnu, pa stavite u hladnjak preko noći. 
  7. Dobro ohladite prije rezanja, uvaljajte u šećer u prahu i uživajte. Dobar tek!

Još recepta za slasne deserte potražite na blogu Natašine slastice.

Pročitaj još
Pročitaj još