Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Bez ugljikohidrata: Recept za osvježavajuću salatu s tikvicama i sirom

24-07-2020 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako se trenutačno pridržavate plana prehrane u kojem nema mjesta za ugljikohidrate ili jednostavno želite uvesti malo promjena u svoj jelovnik, isprobajte brzu i ukusnu ljetnu salatu koju će odobriti gotovo svaka dijeta.

SASTOJCI ZA SALATU:

U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

- 1 zreli avokado
- 1 šalica kuhanog graška
- 1 srednja tikvica
- 1 manji svježi krastavac
- 10 dag feta sira
- pola nara
- malo peršinova lišća
- 3 velike žlice prženih bučinih koštica
- sol, papar, maslinovo ulje i ocat
- jogurt i slatki čili umak za dodatni preljev

Polpete od tikvica Ručak za 15-ak kuna: Fini popečci od tikvica gotovi za čas

Pohane tikvice možete servirati s umakom na bazi vrhnja Ručak za manje od pet eura: Recept za fine pohane tikvice koje bismo jeli svaki dan

PRIPREMA SALATE:

1. Skuhajte grašak i pustite ga da se ohladi. Tikvicu ogulite, operite pa zatim po želji na ribežu naribajte na tanke šnite, nožem narežite na trakice ili spiralizatorom pretvorite u "špagete". Isto napravite s krastavcem i avokadom. Izdubite nar i izvadite iz njega sjemenke.

2. Povrće stavite u veću zdjelu, posolite, popaprite, dodajte ulje i ocat pa sve promiješajte. Fetu narežite na male kockice i ubacite u salatu pa opet malo pomiješajte. Nasjeckajte oprano peršinovo lišće i naposljetku salatu posipajte sjeckanim peršinom, narom i bučinim košticama.

3. U posudici pomiješajte nekoliko žlica jogurta i malo slatkog čili umaka, ovisno o tome koliko ljut preljev želite dobiti. Servirajte uz salatu.

Dobar tek!

Pohane tikvice možete servirati s umakom na bazi vrhnja Ručak za manje od pet eura: Recept za fine pohane tikvice koje bismo jeli svaki dan

Zapečene tikvice Da im je barem stalno sezona: Napunite tikvice mesom i sirom i razveselite obitelj

Pročitaj još
Pročitaj još