SASTOJCI ZA SALATU:
- 1 zreli avokado
- 1 šalica kuhanog graška
- 1 srednja tikvica
- 1 manji svježi krastavac
- 10 dag feta sira
- pola nara
- malo peršinova lišća
- 3 velike žlice prženih bučinih koštica
- sol, papar, maslinovo ulje i ocat
- jogurt i slatki čili umak za dodatni preljev
PRIPREMA SALATE:
1. Skuhajte grašak i pustite ga da se ohladi. Tikvicu ogulite, operite pa zatim po želji na ribežu naribajte na tanke šnite, nožem narežite na trakice ili spiralizatorom pretvorite u "špagete". Isto napravite s krastavcem i avokadom. Izdubite nar i izvadite iz njega sjemenke.
2. Povrće stavite u veću zdjelu, posolite, popaprite, dodajte ulje i ocat pa sve promiješajte. Fetu narežite na male kockice i ubacite u salatu pa opet malo pomiješajte. Nasjeckajte oprano peršinovo lišće i naposljetku salatu posipajte sjeckanim peršinom, narom i bučinim košticama.
3. U posudici pomiješajte nekoliko žlica jogurta i malo slatkog čili umaka, ovisno o tome koliko ljut preljev želite dobiti. Servirajte uz salatu.
Dobar tek!