Carrie Fisher, izvrsna glumica britkog jezika i zagovornica za ženska prava napustila nas je 2016. godine. U svojoj plodnoj karijeri glumila je osamdesetak televizijskih serija i filmova, a njezina uloga koja se najviše pamti ona je princeze Leie.

Pojavljivanje u filmu "Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija" iz 1983. godine osiguralo joj je kultni status i pretvorilo je u jednu od ikona pop kulture.

Za to je prvenstveno zaslužan zarobljenički kostim, odnosno metalni bikini koji je prema mjeri izradio kostimograf Aggie Guerard Rodgers i Nilo Rodis-Jamero uz pomoć tvrtke "Industrial Light and Magic" za vizualne efekte. Kostim je nadahnulo djelo Franka Frazetta po imenu "Egyptian Queen".

Bakreni grudnjak i gaćice bili su podstavljen kožom kako bi osigurali lakše nošenje, no unatoč tome Carriene grudi su trebale biti sputane ljepljivom vrpcom u pojedinim scenama kako se ništa neprimjereno ne bi vidjelo.

Legendarni bikini princeze Leie Legendarni bikini princeze Leie (Foto: Profimedia)

To nije najudobniji komad odjeće koji sam nosila. Nakon svake snimljene scene provjeravala sam je li sve na svojem mjestu,
priznala je slavna glumica za magazin People nakon izlaska filma u svjetska kina.

Stražnji dio gaćica prekriven je svilenim plaštem, a legendarni bikini kombiniran je uz kožnate čizmice, te nešto nakita. Zanimljivo, uz Carrie kostim je nosila i njezina kaskaderka Tracy Eddon.

Zbog iznimne popularnosti Star Wars serijala, princeza Leia je dobila i svoju službenu lutkicu 1997. godine u legendarnom bikiniju u sklopu Hasbrove kolekcije "Power of the Force“.

Metalni bikini prodan je u listopadu 2015. u sklopu online aukcije "Profiles of History“ gdje je postigao cijenu od 96.000 američkih dolara.

Carrie Fisher u filmu Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija - 2 Carrie Fisher u filmu Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija - 2 (Foto: Guliver/CoverImages)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju