Glumac Ryan Gosling rođen je 12. studenog 1980. godine u kanadskom Londonu. S roditeljima i starijom sestrom Mandi preselio se u Cornwall u Ontariju, gdje se za vrijeme pohađanja srednje strukovne škole pokazao izvrsnim u dramskim i likovnim aktivnostima.

Galerija Film Bilježnica Scena iz filma Bilježnica Noah i Allie +9 Rachel McAdams u filmu Bilježnica

U nekom trenutku sa sestrom je počeo nastupati na pjevačkim natjecanjima, a uskoro se prijavio i na audiciju za TV Seriju "Klub Mickeya Mousea" i osvojio mjesto u showu.

Nakon toga, iako bez formalne glumačke naobrazbe, odlučio se za nastavak glumačke karijere. Pojavio se u nekoliko serija i filmova, a onda je pozornost kritike privukao ulogom židovskog neonacista u kontroverznom filmu "Vjernik".

Svjetska slava koja traje i danas uslijedila je kada se 2004. godine pojavio u filmu "Bilježnica" ("The Notebook"). Nakon što je osvojio srca žena diljem svijeta kao mladi Noah, magazin People proglasio ga je jednim od 50 najzgodnijih neženja.

Iako će i danas mnogima upravo "Bilježnica" biti prvi film kojeg će se sjetiti kada se spomene glumčevo ime, Ryan Gosling je i nakon 2004. nastavio nizati sjajne uloge i u kratkom se roku etablirao kao jedan od najboljih glumaca svoje generacije. Scena iz filma Bilježnica Kultna scena iz filma Bilježnica (Foto: Profimedia)

I na privatnom planu dobro mu ide. Od 2011. godine u vezi je s kolegicom Evom Mendes, a zajedno imaju dvoje djece.

Sada se, povodom glumčeva rođendana, još jednom vraćamo na film koji ga je lansirao među zvijezde. Iako nam se ponekad čini da ne postoji informacija koju o ovom filmu ne znamo, pojavi se tu i tamo neki podatak s kojim možda ipak nismo svi upoznati.

Jednu takvu informaciju, koja bi nekima mogla biti ne samo novost nego i poticaj da se još jednom bace na gledanje ljubavne priče između mladog Noaha i njegove Allie (Rachel McAdams), donosimo u nastavku.

Naime, u jednom od intervjua redatelj fima Nick Cassavetes rekao je da je jedna od najboljih replika u filmu bila zapravo improvizacija Ryana Goslinga. Radi se o dijelu scene u kojoj Noah pokušava uvjeriti Allie da bude s njim.

"What do you want? What do you want?", odnosno strastveno ponavljanje pitanja "Što ti želiš?" dio je koji je glumac sam dodao, a ova improvizacija je, prema mišljenju redatelja, a složit će se s njim i mnoge obožavateljice filma, postala jedan od najupečatljivijih trenutaka u filmu.

On je to jednostavno znao. Bio je u tome i samo smo ga pustili, rekao je, između ostalog, redatelj komentirajući ovaj trenutak.

Sada je vrijeme da na Ryanov rođendan još jednom pogledate scenu u sklopu koje se nalazi i ova improvizacija, koja je postala vrhunac trenutka u kojem Noah objašnjava Allie da mora prestati razmišljati o onome što drugi žele za nju.

Ključni trenutak nalazi se na 1:35. Uživajte!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju