Glumac Ryan Gosling rođen je 12. studenog 1980. godine u kanadskom Londonu. S roditeljima i starijom sestrom Mandi preselio se u Cornwall u Ontariju, gdje se za vrijeme pohađanja srednje strukovne škole pokazao izvrsnim u dramskim i likovnim aktivnostima.

U nekom trenutku sa sestrom je počeo nastupati na pjevačkim natjecanjima, a uskoro se prijavio i na audiciju za TV Seriju "Klub Mickeya Mousea" i osvojio mjesto u showu.

Nakon toga, iako bez formalne glumačke naobrazbe, odlučio se za nastavak glumačke karijere. Pojavio se u nekoliko serija i filmova, a onda je pozornost kritike privukao ulogom židovskog neonacista u kontroverznom filmu "Vjernik".

Svjetska slava koja traje i danas uslijedila je kada se 2004. godine pojavio u filmu "Bilježnica" ("The Notebook"). Nakon što je osvojio srca žena diljem svijeta kao mladi Noah, magazin People proglasio ga je jednim od 50 najzgodnijih neženja.

Iako će i danas mnogima upravo "Bilježnica" biti prvi film kojeg će se sjetiti kada se spomene glumčevo ime, Ryan Gosling je i nakon 2004. nastavio nizati sjajne uloge i u kratkom se roku etablirao kao jedan od najboljih glumaca svoje generacije.

I na privatnom planu dobro mu ide. Od 2011. godine u vezi je s kolegicom Evom Mendes, a zajedno imaju dvoje djece.

Citati iz filma Bilježnica - 9 10 rečenica iz filma "Bilježnica" koje su vraćaju nadu u ljubav

Sada se, povodom glumčeva rođendana, još jednom vraćamo na film koji ga je lansirao među zvijezde. Iako nam se ponekad čini da ne postoji informacija koju o ovom filmu ne znamo, pojavi se tu i tamo neki podatak s kojim možda ipak nismo svi upoznati.

Jednu takvu informaciju, koja bi nekima mogla biti ne samo novost nego i poticaj da se još jednom bace na gledanje ljubavne priče između mladog Noaha i njegove Allie (Rachel McAdams), donosimo u nastavku.

Naime, u jednom od intervjua redatelj fima Nick Cassavetes rekao je da je jedna od najboljih replika u filmu bila zapravo improvizacija Ryana Goslinga. Radi se o dijelu scene u kojoj Noah pokušava uvjeriti Allie da bude s njim.

Film Bilježnica Znate li odgovore? Kviz o filmu "Bilježnica" zbog kojeg želimo ponovno pogledati tu divnu ljubavnu priču

"What do you want? What do you want?", odnosno strastveno ponavljanje pitanja "Što ti želiš?" dio je koji je glumac sam dodao, a ova improvizacija je, prema mišljenju redatelja, a složit će se s njim i mnoge obožavateljice filma, postala jedan od najupečatljivijih trenutaka u filmu.

On je to jednostavno znao. Bio je u tome i samo smo ga pustili, rekao je, između ostalog, redatelj komentirajući ovaj trenutak.

Film Bilježnica Znate li odgovore? Kviz o filmu "Bilježnica" zbog kojeg želimo ponovno pogledati tu divnu ljubavnu priču

Sada je vrijeme da na Ryanov rođendan još jednom pogledate scenu u sklopu koje se nalazi i ova improvizacija, koja je postala vrhunac trenutka u kojem Noah objašnjava Allie da mora prestati razmišljati o onome što drugi žele za nju.

Ključni trenutak nalazi se na 1:35. Uživajte!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju