Kada su nedavno u javnost počele izlaziti stravične informacija o čitavom nizu žena koje je Bill Cosby drogirao i seksualno napastvovao, mnogi nisu mogli vjerovati da je omiljeni glumac u stanju počiniti takav zločin.

Dok američki glumac Bill Cosby i dalje poručuje kako su optužbe za silovanje samo dio medijskog linča, njegove žrtve više se ne žele skrivati i odlučile su progovoriti o zločinima koje je počinio.

Do sada ga je za silovanje optužilo 46 žena, a njih 35 pojavljuje se na naslovnici New York Magazinea. Neke optužbe stare su nekoliko desetljeća i datiraju iz vremena kada se o silovanju šutjelo, ali njegove žrtve sada glasno poručuju da šutnja i zataškavanje mora prestati.

Na naslovnici se nalazi i jedan prazan stolac, za sve žene koje se boje izaći u javnosti i priznati što im se dogodilo. Društvenim mrežama proširila se je rasprava o ovom slučaju. Tviteraši uz hashtag #TheEmptyChair koji je u posljednja 24 sata spomenhut više od 9 tisuća puta pružaju potporu žrtvama, ali i pozivaju sve druge žene da hrabro istupe i ne boje se ispričati svoju priču o silovanju.

Poruka svima na praznom stolcu. Vi ste više od onoga što vam se dogodilo. Volimo vas. Vjerujemo vam. Čujemo vas, samo je jedan u nizu komentar.

Ja nisam oštećena roba. Ja sam oštećena, ali još uvijek sam dobra. Ti si dobra. Nikada nemoj nikome dopustiti da te uvjeri u suprotno
, napisala je jedna tviterašica.

ISKRENE PRIČE SILOVANIH ŽENA

Žrtve Billa Cosbyja progovorile su u intervjuu za magazin stravičnim stvarima koje su doživjele.

Osjećala sam se kao zarobljenica. Mogla sam u bilo koje doba dana hodati gradom i reći da me je Bill Cosby drogirao i silovao, ali tko bi mi vjerovao? Nitko, ispričala je magazinu Barbara Bowman koju je glumac silovao u 80-ima.

Iako je u medije dospio i iskaz iz 2005. u kojem je Cosby priznao da je drogirao i seksualno napastovao žene, danas to poriče i tvrdi da se silovanja nikada nisu dogodila. Unatoč nizu svjedočenja i optužbi, protiv njega nikada podignuta optužnica, a u većini američkih saveznih država već je nastupila zastara na slučaj silovanja.

Bez obzira na to, žrtve Billa Cosbyja vjeruju da će pravda prije ili kasnije pobijediti, a glumac zbog svojih zločina napokon završiti iza rešetaka.

Naslovnica New York Magazinea na kojem je 35 žena koje su Billa Cosbyja optužile za silovanje

 

A photo posted by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju