Iako nas od Božića dijeli točno 160 dana, mnogi priželjkuju doba godina u kojem će toplinski val i spaarina već daleko biti u zaboravu. Ako ste jedna od njih, uživajte u snježnim prizorima i božićnim lapicama, barem na ekranu.

 

1. The Noel Diary

Radi se o američkoj romantičnoj komediji u kojoj glume Justin Hartley, Barrett Doss, Bonnie Bedelia, Treat Williams, Essence Atkins i James Remar.

Justin Hartley, zvijezda velike uspješnice This is Us glumi šarmantnog Jacoba koji je imao baš teško djetinjstvo. Majka ga je izbacila iz kuće kad je imao 16 godina i od tada nije bio u svom domu.

Kad ga odvjetnik nazove, nekoliko dana prije Božića, kako bi ga obavijestio da je njegova majka preminula i ostavila mu svoju kuću, Jacob se vraća da sredi imanje i da se pokuša pomiriti s prošlošću, boli i zlostavljanjem koje je doživio kao dijete. Za ovaj film svakako trebate pripremiti maramice.

2. Christmas with you

Ovaj topli i ugodni božićni film napisali su Paco Farias, Jennifer C. Stetson i Michael Varrati, a režirala ga je Gabriela Tagliavini. Protagonistica ove slatke priče je Angelina koju glumi Aimee Garcia. Angelina je latino pop zvijezda koja se zasitila karijere i pobjegla u mali grad kako bi pronašla inspiraciju. Naravno, kako to biva s filmovima ove tematike, ondje je pronašla puno više od inspiracije, a ova priča također miriše na ljubav.

3. Christmas on Mistletoe Farm

Ova simpatična britanska komedija savršen je prijedlog za uživanje u kojemu može sudjelovati cijela obitelj. Podsjetila nas je na bezvremenski klasik, Praščića Babea, a klinci će zasigurno biti oduševljeni.

Besprijekorni Scott Garnham glumi samohranog oca koji je naslijedio farmu baš za vrijeme Božića. Ondje, naravno, nema struje, krov prokišnjava, nema WiFi-ja, hladnjak je pun pokvarenih jaja, a deseci životinja očekuju njegovu pažnju i brigu.

 

I dok se tata teško prilagođava seoskom životu, pet osnovnoškolaca kuje plan kako da ondje ostanu zauvijek.

4. Spirited

Za ljubitelje klasične božićne priče, dobro nam poznatih lica iz omiljenih komedija i glazbe, ovo će biti najdraži božićni film ove godine.

Spirited je američka glazbena komedija u kojoj glume šarmantni Ryan Reynolds i urnebesni Will Ferrell i adaptacija je Dickensove Božićne priče. Škrtac, koji se prema svima oko sebe odnosi strašno sebično, nađe se u fantastičnoj pustolovini kroz prošlost, sadašnjost i budućnost kako bi otkrio uzrok njegovog teškog života.

5. Who Killed Santa? A Murderville Murder Mystery

Netflixov misterij ubojstva u Murdervillu pokušat će odgovoriti na pitanje: Tko je ubio Djeda Mraza?

Zajedno s dvije slavne gostujuće zvijezde, Jasonom Batemanom i Mayom Rudolphom, koje će improvizirati kroz cijeli film raskrinkat će slučaj božićnog ubojstva. Nadolazeći božićni krimi film poseban je po tome što dva spomenuta glumca uopće nisu dobila scenarij pa jedva čekamo 15. prosinca da pogledamo ovu Netflixovu poslasticu.

6. A Christmas Miracle for Daisy

Simpatična romantična komedija nova je na Netflixu, a već je oduševila gledatelje. Jill Wagner, Nick Bateman i Rubi Tupper čine odličnu glumačku postavu koja će izazvati smijeh i suze. Radnja se vrti oko Whitney, dizajnerice interijera koju poslovna prilika odvede putem ljubavi. Njezin potencijalni partner posvojio je svoje kumče koje bi baš htjelo imati mamu. Ova dirljiva obiteljska priča izazvat će lavinu emocija.

7. Angel falls Christmas

Ovaj romantični božićni film jedan je od onih kojega ćemo pogledati više puta. U filmu glume omiljeni i šarmantni Chad Michael Murray i kanadska plavooka glumica Jessica Marie Lowndes. Jessica glumi liječnicu Ally koja je dobila promaknuće. Zaljubljena je u svoj posao, ali na ljubavnom planu joj baš ne cvjetaju ruže. Utučena zbog prekida odluči napraviti predah od posla i proslaviti Božić. A tada kreće božićna čarolija.

8. Scrooge: A Christmas Carol

Božićna priča nam nikada neće dosaditi, a ove godine je izašla još jedna verzija. Animirana adaptacija kultne priče Charlesa Dickensa ponovno će oduševiti velike i male. Glas za ovaj izuzetno kvalitetan film dali su Jessie Buckley, Olivia Colman i James Cosmo, a javnost i kritičari već su ovom crtanom dali visoke ocjene.

9. I Hate Christmas

Ova će talijanska božićna serija probuditi Grincha u nama. Odlična europska komedija govori o mladoj djevojci koja spoznaje da je ljubav ponekad baš bolna aktivnost. Prva talijanska božićna serija u prvi je plan stavila glumicu Pilar Fogliati koja glumi Giannu, mladu ženu kojoj je potpuno OK što je sama na Božić. Međutim, blagdanska atmosfera zna probuditi neke skrivene emocije u nama…

10. A Kindhearted Christmas

Simpatična božićna priča predstavlja nam Jamie, vlasnicu tvrtke za razgledavanje gradova koja teško podnosi blagdane nakon. Darivanje je bila najdraža blagdanska aktivnost njezinog pokojnog supruga pa je to inspirira da otvori svoje srce i pomogne onima kojima je to najpotrebnije. Cijeli grad ne može naslutiti tko je tajni Djed Božićnjak iz sjene pa kreće akcija pronalaženja.

Bebe na plaži Neka prođe što prije: Tri horoskopska znaka koja preziru ljeto

U filmu glume Jennie Gart i Cameron Mathison koji su nam baš dobro ispričali svoju božićnu priču.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju