Neočekivani stilski zaokret koji se dogodio 2020. dodatno je popularizirao trenirke kao odjevni komad koji nema konkurenciju u ležernim dnevnim prigodama. Zato ne čudi što je opet porastao interes za modelima brenda koji je svojim trenirkama obilježio jednu modnu eru.

Naravno, u pitanju je Juicy Couture. Ovaj brend pokrenule su Gela Nash i Pamela Skaist-Levy 1997. godine. Nekoliko godina kasnije, osmislile su trenirku od velura za Madonnu, koja ju je prva popularizirala, ali pravi "bum" dogodio se kada ju je počela nositi Paris Hilton. Ostalo je povijest.

Paris je od prijateljice i tadašnje glasnogovornice brenda dobila paket s nekoliko trenirki Juicy Couture. Čim sam je prvi put odjenula, postala sam opsjednuta njome. Jednostavno sam se zaljubila u brend i te trenirke postale su moja uniforma. Nisam ih nosila samo po kući ili na aerodrom, izlazila sam u njima i kombinirala ih sa svačim, opisala je Paris, koja i danas ima jedan ormar isključivo za komade Juicy Couture.

I dalje ih voli i njezina sestra Nicky Hilton Rothschild: Bila je to ljubav na prvi pogled. Trenirke su bile zabavne, upečatljivih boja. U to vrijeme živjele smo u Los Angelesu i te trenirke imale su u sebi onaj opušteni stil kalifornijskih cura.

Smatra i kako je logično da se upravo sada opet pojavio interes za ovim modelima. Otkako smo prošli karantenu, garderoba ljudi postala je puno opuštenija. Više ne odlazimo na posao u istoj mjeri, ali i dalje želimo izgledati dobro. U trenirkama Juicy Couture postoji nešto profinjeno, rekla je Nicky za Vogue.

I dok ih jedni pamte kao profinjene, za druge su zapravo kičaste, ali nitko ne pokušava osporiti njihovu popularnost. 

Sviđaju li vam se Juicy Couture trenirke?

glasova:

Juicy Couture mi je bio sve u srednjoj školi. Ima smisla da se ponovno vraćaju. Imali smo povratak trendovima iz devedesetih, I sada je vrijeme za rane 2000-te. Te trenirke bile su simbol ležernog luksuza i mislim da se sada vraćamo u tom smjeru. Želimo da nam bude udobno, ali nakon ovoliko vremena provedenog u kući želimo se opet malo zabavljati s odjećom koju nosimo. Zato su trenirke Juicy Couture savršena kombinacija. Udobne su i zabavne, zaključuje stilistica Allison Bornstein.

Zavirite u galeriju i prisjetite se koje su sve slavne dame nosile trenirke Juicy Couture.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju