Osim velike međusobne ljubavi, 20-godišnjeg braka i dvoje djece Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas imaju još jednu zanimljivu zajedničku stvar – oboje su rođeni 25. rujna. Na 52. rođendan lijepe Velšanke i 77. rođendan američkog glumca odlučili smo se prisjetiti kako je započela njihova ljubavna priča.

Galerija Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas - 6 Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas - 4 Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas - 5 +5 Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas - 1

Upoznala sam Michaela na Deauville Film Festivalu 1998. godine, prisjetila se Catherine Zeta-Jones u CNN-ovu intervjuu s Laryjem Kingom. Rečeno mi je da me Michael Douglas želi upoznati. Bila sam malo nervozna jer nisam znala što točno želi od mene.

U to vrijeme Michael je promovirao film “Savršeno ubojstvo”, dok je Catherine bila zvijezda filma “Zorro: Maskirani osvetnik”. Zajednički prijatelji Antonio Banderas i Melanie Griffith upoznali su ih na privatnoj večeri, gdje se Michael ponašao poput pravog kavalira.

Nakon večere Catherine se pridružila slavnom glumcu na piću, a on je nakon pola sata razgovora samouvjeno ispalio: Znaš, bit ću otac tvoje djece. Ona mu je spremno odgovorila: Znaš, čula sam puno stvari o tebi i tvojem ponašanju, mislim da je vrijeme da si kažemo laku noć.

Kuća koju su Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas kupili u New Yorku - 5 Čak 10 kupaonica: Razgledajte vilu Catherine Zete-Jones i Michaela Douglasa

Otišla je sama u svoju hotelsku sobu, a sljedećeg dana odletjela iz toga francuskog grada. Michael je bio uvjeren da je propustio svoju priliku. No da joj se ispriča za svoje bahato ponašanje, poslao joj je cvijeće.

Oprostila mu je.

Kad je javnost saznala za vezu, mnogi su bili sablažnjeni. Ne samo da je on bio još uvijek oženjen za Diandru Luker, s kojom je imao dvadesetogodišnjeg sina Camerona, već je njegova nova odabranica bila dvadeset i pet godina mlađa od njega. Catherine je bila na pragu tridesetog rođendana, dok je Michael već debelo zagazio u pedesete. No njima to nije smetalo.

VJENČANICA OD 250.000 DOLARA

Na Silvestrovo 1999. godine Michael je zaprosio Catherine u svome domu u Aspenu. Bili smo jako bolesni, oboje smo imali gripu, priznala je glumica u intervjuu Rossu Kingu. Otkrila je i da je tom prilikom dobila antiktni prsten s 10-karatnim dijamantom koji je bio okružen s 28 manjih dijamanata, a njegova je tržišna vrijednost iznosila oko milijun dolara.

Catherine je u to vrijeme bila trudna te je nosila sina Dylana, kojeg je rodila u kolovozu sljedeće godine.

Tri mjeseca kasnije, točnije 18. studenog 2000. godine obvezali su se na vječnu ljubav u Plaza hotelu u New Yorku pred članovima obiteljima, prijateljima, ali i popularnim osobama iz svijeta šoubiznisa. Na zvjezdanom popisu gostiju našli su se Jennifer Aniston i Brad Pitt, Sharon Stone, Tom Hanks, Jack Nicholson, Steven Spielberg te druge slavne osobe.

Keely Shaye Smith i Pierce Brosnan - 2 Tajna najstrastvenije holivudske veze duge 25 godina

Svi su govorili da je riječ o “vjenčanju godine” na kojem su troškovi svadbene večere premašivali 1,5 milijuna dolara. Mladenka je pak nosila raskošnu vjenčanu haljinu s dugim šlepom dizajnera Davida Emanuela koja je stajala nevjerojatnih 250.000 dolara.

Što god Catherine želi, Catherine će to i dobiti, rekao je Michael tada medijima.

Umjesto na skupi medeni mjesec, par se nakon vjenčanja zatvorio u svoj njujorški stan, gdje je vrijeme provodio sa svojim četveromjesečnom sinčićem. Neko vrijeme živjeli su zajedno u Velikoj Jabuci, a nakon obiteljskog odmora na Bahamima zaljubili su se u tu karipsku državu i odlučili su upravo nju učiniti svojim domom.

Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas - 1 Catherine, Michael i Cameron Douglas (Foto: Getty Images)

RAK GRLA, BIPOLARNI POREMEĆAJ I ZATVOR

Oboje su nastavili svoje uspješne glumačke karijere, a Catherine je 2003. godine rodila njihovo drugo dijete – kćerkicu Carys. Djecu su odgajali daleko od svjetla kamera i holivudskih zabava, pa ona dugo nisu znala čime se bave njihovi roditelji.

Ja sam u najranijem djetinjstvu mislila kako se moj otac bavi pečenjem palačinki, priznala je Carys u kasnijem intervjuu.

Poslovne prilike natjerale su ih da se 2009. godine ponovo vrate u New York, gdje su stalno bili izloženi paparazzima, što je ometalo njihovu svakodnevnu rutinu. Ubrzo su saznali i loše vijesti: Michaelu je dijagnosticiran rak grla, a njegov sin Cameron iz prvog braka osuđen je na pet godina zatvora zbog raspačavanja droge.

Catherine je bila uz svog supruga u tim teškim trenucima, a bila je velika podrška i svojem posinku.

Moja obitelj nikada nije odustala od mene, ni na jednu sekundu. Catherine je borac, došla je iz Walesa i zahvaljujući upornosti i talentu popela se na sam vrh. Ona nikad ne odustaje ni od čega, pa tako nije ni od mene. Ljubav moje obitelji spasila me je u najmračnijim danima,
izjavio je Cameron 2016. godine kada je napokon pušten iz zatvora.

Obiteljski stres utjecao je i na samu Catherine, koja se 2011. uputila u bolnicu na liječenje bipolarnog poremećaja.

Nadam se da mogu skinuti stigmu s ove bolesti. Nadam se da mogu biti primjer svim ljudima koji pate od ove bolesti i pokazati im da se ona može držati pod kontrolom, tada je izjavila.

Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas - 2 Slavni par sa sinom Dylanom i kćeri Carys (Foto: Getty Images)

NA PRAGU RAZVODA

Unatoč pozitivnim riječima nije bilo lako balansirati obiteljske probleme, posao, mentalno zdravlje i druge obveze. Slavni je par ušao u svoje loše razdoblje. Živjeli su odvojeno i pokušali raditi na svojim problemima. No nisu odustajali.

Lud sam za njom... Mislim da svaki par prolazi teška vremena. Problem je što smo mi u pozornosti javnosti, pa su naši problemi vidljiviji od ostalih. No sada smo ponovo zajedno, jači nego ikad prije, priznao je Michael Ellen DeGeneres u njezinu popularnom showu 2015. godine.

Pet godine kasnije i dalje se ludo vole, zaljubljeno se gledaju na crvenom tepihu i razmjenjuju nježnosti. Kada ih pitaju što je tajna njihove dugovječne ljubavi, Michael spremno odgovara:

Nekada ulažemo više napora u odnose sa strancima nego s osobama koje su nam najbliže. Ja se uvijek pokušavam sjetiti koliko sam sretan što sam s damom poput nje. Također, naučio sam koliko je važno razgovarati o problemima. Kvalitetan razgovor čini čuda za brak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju