Još uvijek čekamo povratak u staro normalno i zvijezde na klasičnim crvenim tepisima, a dok se to ne dogodi, preostaju nam, između ostalog, prisjećanja na njihova ranija izdanja s raznih događanja.

Crveni tepih koji redovito privlači veliku pozornost javnosti jest i onaj s Met Gale. Njime su tijekom više od 70 godina održavanja prošetale stotine haljina najpoznatijih svjetskih dizajnera o kojima se često pričalo danima nakon događaja.

Među izdanjima koja se pamte nalaze se i ona glumice Blake Lively, kojoj je pošlo za rukom i da tri godine zaredom boje svojih haljina uskladi s - bojama tepiha.

Naime, 2016., 2017., i 2018. godine na Met Gali se pojavila u izdanjima koja su se bojom podudarala s tepihom kojim su koračale zvijede, a s tom se činjenicom sama svojedobno našalila na svom Instagramu.

Koliko unaprijed moraš reći Ani (Wintour) u kojoj boji treba napraviti tepih?, komentirala je njezinu objavu Gigi Hadid.

TRI HALJINE I TRI TEPIHA

Prva haljina na koju se Lively referirala bila je ružičasta s crvenim cvjetovima brenda Burberry koju je nosila 2016. godine. Tepih kojim se prošetala bio je u sličnim nijansama.

Za drugu haljinu, onu iz 2017. godine, bio je zaslužan Atelier Versace. Zlatna haljina imala je završetak od perja u plavoj boji, a u njoj se prošetala po krem-plavom tepihu.

I treća, finalna haljina jest ona koju je nosila na Met Gali 2018. godine. Radi se o Versaceovoj haljini čija je izrada trajala više od 600 sati. Haljina sa zlatnim korzetom optočenim draguljima i masivnim tamnocrvenim donjim dijelom bojama savršeno se uklopila na tepih te godine, a dokaz pogledajte u našoj galeriji.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju