Jedna od omiljenih glumica i dobitnica dvaju Oscara Emma Thompson na nedavno održanom Filmskom festivalu u Berlinu iskreno je progovorila o tome kako se ženama ispire mozak da mrze svoja tijela.

Nismo navikli gledati netretirana tijela na ekranu. Navikli smo gledati samo uvježbana tijela, kazala je glumica Emma Thompson na novinskoj konferenciji u Berlinu. U filmu Good Luck to You, Leo Grande, koji je svoju europsku premijeru imao u Berlinu, Emma glumi 62-godišnju udovicu i bivšu učiteljicu Nancy koja unajmljuje mušku prostitutku (Daryl McCormack). Scena u kojoj glumica stoji gola pred ogledalom nešto je što nikada prije nije učinila.

Sve oko nas podsjeća nas na to koliko smo nesavršeni, da s nama nešto nije u redu. I da moramo izgledati na određeni način.

Pokušajte goli stajati pred ogledalom i nemojte se micati. Samo se nemojte micati. Prihvatite svoj izgled i ne osuđujte se, poručila je Emma Thompson.

Oskarovka nije prva poznata dama koja je odlučila reći 'dosta' nerealnim idealima ljepote i tako svojim primjerom postala uzor mnogim ženama koje su svih ovih godina bile opsjednute fizičkim izgledom. I Kate Winslet uzor je ženama, pogotovo kada s kćeri stane pred zrcalo i kaže: Hvala Bogu na oblinama.

To doista pali. Prije dva dana, večer prije škole, pitala sam je što će odjenuti. Rekla sam joj da odluči da bi ujutro imala vremena, a sigurno želi nešto u čemu će fantastično izgledati. Odgovorila je: 'Mama, uvijek izgledam fantastično.'

Pomislila sam: 'Kad imaju 15, to je nešto što želite čuti'.

Sjajno se osjeća u svojoj koži. Sve je u pozitivnom potkrepljivanju, ispričala je Kate Winslet u intervjuu za In Magazin.

I njezinu kolegicu Amandu Seyfried često su za potrebe snimanja filma molili da ode na botoks. Odbila je, kao što odbija biti mršava poput pojedinih manekenki.

Još osjećam pritisak da budem jako mršava i u formi. No nadam se da će to promijeniti i mene jer je Kate Upton na naslovnicama mnogih časopisa. Ima predivno lice, ima taj izgled, kao Marilyn Monroe, ima lijepe obline i izgleda zdravo i u formi. Izgleda mlado. Ako imate sala negdje na tijelu, izgledate mlađe, kazala je Amanda.

I u Hrvatskoj dame sve više šire pozitivnu sliku i mišljenje o vlastitom tijelu. Neovisno o tome što društvo smatra prihvatljivim. Jedna od njih je svakako glazbenica i poduzetnica Lana Jurčević, koja otvoreno govori i pokazuje sve svoje nesavršenosti.

Dobivala sam tisuće i tisuće poruka žena, što starijih, što mlađih. To je bila moja poanta. Da pošaljem ženama poruku: 'Ej, nemojte se zamarati, ne dajte da vas netko stavlja u kalup'.

Mi smo upravo to, nesavršeno savršene, kaže Lana.

Nakon što je svojim pratiteljima na društvenim mrežama pokazala lice bez šminke prekriveno aknama, glazbenica Zsa Zsa prihvatila je sebe sa svojim nedostacima.

Ovo je moja koža, nije savršena. Baš kao što nitko na Instagramu, kad bi maknuli sve filtere, kutove i dobro svjetlo, i šminku na kraju dana, nije savršen, poručila je Zsa Zsa te priznala da, iako je možda hrabra, i dalje joj je teško zbog tih nesavršenosti.

Koliko god sam ja sad kao hrabra, istupila sam i odlučila biti glas za one koji su možda malo tiši od mene, i meni je teško. I ja se našminkam jer na kraju dana svi se volimo osjećati malo ljepše, rekla je Zsa Zsa za In Magazin.

srce Da, baš vi! Pet razloga zbog kojih imate savršeno tijelo

Slika nije dostupna Koraci do samopouzdanja: Kako vjerovati u sebe i svoje sposobnosti?

Nismo savršeni niti ćemo biti. No unatoč svemu, naučimo voljeti svoje tijelo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju