Ako je suditi prema tjednima mode koji su održani u Parizu, Milanu, New Yorku i Londonu, 2020. godina bit će upakirana u kreacije vrlo živahnih boja.

Galerija Koraljna boja Modeli u koraljno ružičastoj boji - 6 Modeli u koraljno ružičastoj boji - 4 +4 Koraljno ružičasta vrlo je ženstvena te pogodna za nošenje u dnevnim i večernjim situacijama

Dizajneri su predložili odvažne kombinacije u grimizno crvenoj boji, žutonarančastoj nijansi šafrana, zelenoj boji vlasca ili pak plavoj nijansi ispranih traperica.

Među najavljenih trendovima za sljedeću godinu posebno se ističe koraljno ružičasta boja jer ona izvrsno pristaje damama svijetlije i tamnije puti.

Riječ je o kombinacjii ružičaste i narančaste boje, odnosno o nijansi koja se u prostoru RGB boja sastoji od 97,3 posto crvene, 51,4 posto zelene i 47,5 posto plave. U supraktivnom modelu miješanja boja CMYK pak sadrži 47,2 posto magente, 51,2 posto žute i 2,7 posto crne.

Jakna Tri mnogima omiljene boje koje će vladati jesenskim kombinacijama

U rječniku Merriam-Webster piše da je to umjereno žućkastoružičasta nijansa koja je crvenija, svjetlija i jača od prljavo ružičaste boje, crvenija i tamnija od ružičaste breskve, ali i mnogo dublja od klasične boje breskve.

Koraljno ružičasta vrlo je ženstvena te pogodna za nošenje u dnevnim i večernjim situacijama. Posebno dolazi do izražaja ako se nalazi na odjevnim komadima od svile, tila ili onima sa šljokicama.

Izvrsno se kombinira s crnom, svjetlosivom, žutom, tamnoplavom i koraljnom bojom. Ako ste tip koji preferira neutralnije boje kod odabira odjevnih komada, koraljno ružičasta boja cipela ili torbica razigrat će cijelu modnu kombinaciju.

Modeli u koraljno ružičastoj boji - 2 Koraljno ružičasta vrlo je ženstvena te pogodna za nošenje u dnevnim i večernjim situacijama (Foto: Getty Images)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju