U povodu obilježavanja 25 godina od donošenja Konvencije o pravima djeteta i Dječjeg tjedna hrvatski ured UNICEF-a i Zbor fotoreportera Hrvatske organizirali su izložbu fotografija 'Djetinjstvo u Hrvatskoj: Tri priče i poplave'. Događanje je podržala dugogodišnja Unicefova-a ambasadorica, Bojana Gregorić

Cilj izložbe koja fotografijom opisuje dječji svijet u teškim okolnostima, podizanje je svijesti šire zajednice o važnosti prava svakog djeteta na zdravo i sretno djetinjstvo. Izložba kroz četiri različite priče dočarava odrastanja u različitim životnim uvjetima i sredinama, ukazujući na činjenicu da je svaki životni početak drukčiji, te da nemaju sva djeca u Hrvatskoj jednake prilike ostvariti svoj puni potencijal.

Na izložbi su predstavljene fotografije autora: Vande Kljajo, Petra Fabijana i Ronalda Goršića čiji su koncepti odabrani na ovogodišnjem natječaju UNICEF-a i ZFH.

Svoju podršku događanju i Dječjem tjednu dala je UNICEF-ova ambasadorica Bojana Gregorić Vejzović koja je u humanitarnoj udruzi prisutna već niz godina. Osim po hvalevrijednom angažmanu poznata glumica, inače jedno od omiljenih lica javne scene, pažnju privlači uvijek elegantnim izdanjima.

S naglaskom na decentnom, kako i priliči mjestu događanja, bez potrebe za dodatnim isticanjem, bio je stil glumice. Lijepa i profinjena Bojana u najiskrenijem zagrljaju koji je dobila od djevojčice s Downovim sindromom podsjetila je kako je pomaganje najvrijednije čovjekovo djelovanje.

 
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju