Bojana Gregorić Vejzović posjetila je Šibenik, a znamenitosti i ljepota Krešimirova grada glumicu su inspirirali za fotografiju snimljenu ispred Šibenske katedrale. Katedrala sv. Jakova najznačajnije je graditeljsko ostvarenje 15. i 16. stoljeća na tlu Hrvatske.

Zbog svojih iznimnih vrijednosti katedrala je 2000. godine uvrštena u UNESCO-ov popis svjetskog kulturnog nasljeđa. Gradnja katedrale simbolički je bila kulminacija višestoljetnog stremljenja grada Šibenika da se odvoji od trogirske biskupije te da i uz vlastitu crkvu stekne i komunalnu autonomiju. Podignuta je na južnoj strani središnjeg starog gradskog trga, na mjestu romaničke crkve sv. Jakova.

Katedrala iznimne ljepote i važnosti nadahnula je i Bojanu Gregorić Vejzović da se fotografija ispred ulaza u katedralu, a glumica Gradskog dramskog kazališta Gavella fotografiju je objavila na Instagramu uz kratki opis:

Zima u Šibeniku.

A zima u Šibeniku izgleda zaista čarobno, pogotovo na ovako sunčan dan. U ljepotu Krešimirova grada savršeno se uklopila prelijepa glumica koja je, kao i uvijek, pažnju plijenila i svojim stajlingom. Odjenula je suknju pencil kroja dužine do koljena tamnosive boje sašivenu od toplog materijala nalik tvidu. Usku suknju izvrsno je spojila s komotnim kraćim bijelim puloverom s visokom dolčevita kragnom te rupičastim i pletenim detaljima.

Slika nije dostupna Bojana Gregorić Vejzović: Dugačka jakna i robusne gležnjače za savršeno zimsko izdanje

Slika nije dostupna Bojana Gregorić Vejzović: "Korzet" štikle u koje bi se zagledale i najveće ljubiteljice tenisica

No glavna zvijezda Bojanina stajlinga ipak su bile visoke žute čizme s visokom tankom potpeticom i od materijala koji izgleda kao da je izrezbaren. Prelijepe, ženstvene čizme osvajaju na prvi pogled, a nema sumnje da je riječ o modelu koji lako postane zvijezda svake kombinacije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju