Razmišljate o prelasku iz brineta u plavuše? Onda vas čeka puno kompliciranih i skupih frizerskih tretmana prije kojih biste ipak trebali odgovoriti na sljedeća 4 pitanja i utvrditi jeste li spremni za tu drastičnu promjenu

1. Je li plava boja komplementarna vašoj boji kože?

Pepeljasta plava dobro će stajati ženama s hladnijim tonom boje kože, a zlatne nijanse pristaju ženama s toplijim tonovima. Važno je obratiti pažnju i na podton i uzeti u obzir da plava boja kose rijetko pristaje žutom podtonu. Ako ste kao dijete imali plavkaste pramenove u kosi, onda ste definitivno spremni na promjenu.

Uspješna transformacija iz plavuše u brinetu ne događa se preko noći i često je potrebno nekoliko tretmana kako biste dobili željenu nijansu.

2. Jeste li spremni na trošak bojanja?

Uspješna transformacija iz plavuše u brinetu ne događa se preko noći i često je potrebno nekoliko tretmana kako biste dobili željenu nijansu. Naravno, to nije jeftino i ako odmah znate da trenutno niste u dobroj financijskoj situaciji radije pričekajte s bojanjem.

3. Je li vaša kosa u dobrom stanju?

Bez zdrave kose nema uspješnog bojanja i ako se želite upustiti u ovako veliku promjenu važno je provjeriti u kakvom su stanju vaše vlasi. To lako možete napraviti uz pomoć ovog jednostavnog testa.

4. Možete li se odreći pegle i uvijača?

Prelazak iz brinete u plavušu definitivno će do određene mjere oštetiti vašu kosu i zbog toga nakon bojanja morate izbjegavati pegle i uvijače. U suprotnom će vaša kosa izgledati kao ‘slama’ i dodatno ćete oštetiti kosu izvana, ali i iznutra.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju