Svakome tko prati hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Katru sigurno nije promaklo ime Borne Sose, mladog debitanta kojemu je ovo prvi nastup na svjetskoj smotri. Borna, koji igra na poziciji lijevog beka, s puno elana i entuzijazma otišao je na svoje prvo svjetsko prvenstvo, a takva mlada energija i snaga sigurno će dobro doći našoj reprezentaciji.

Galerija Borna Sosa Borna Sosa Borna Sosa +3 Hrvatski reprezentativac Borna Sosa

Izbornik Zlatko Dalić Bornu Sosu stavio je među prvih 11 pa je tako Sosa travnjak Svjetskog nogometnog prvenstva osjetio već u prvoj utakmici Hrvatske protiv Maroka. Što se tiče klupske karijere, Borna igra za njemački Stuttgart, a njegovo prvo Svjetsko prvenstvo  kao igrač hrvatske mlade reprezentacije do 17 godina bilo je ono u Čileu.

Nastupao je za sve mlađe kategorije hrvatske nogometne reprezentacije, a od 2021. ima i njemačko državljanstvo. Svoj prvi gol za reprezentaciju postigao je 22. rujna u utakmici UEFA Lige nacija u kojoj je Hrvatska pobijedila Dansku 2:1. 

Borna Sosa Hrvatskom reprezentativcu Borni Sosi ovo je prvi nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu (Foto: Slaven Branislav Babic/Pixsell)

Mladi hrvatski nogometaš rođen 21. siječnja 1998. u Zagrebu izazvao je veliki interese nogometnog svijeta, no naočit plavokosi i plavooki sportaš privukao je i pažnju žena. Mnoge zanima i Bornin ljubavni status, a zna se samo da je u vezi s četiri godine starijom arhitekticom koja živi u Zagrebu, no ne otkriva i njezino ime. To nam daje do znanja da 24-godišnji reprezentativac drži do privatnosti te da želi da fokus javnosti bude na njegovoj profesionalnoj karijeri.

Funkcioniramo super. Posebno mi se sviđa kod nje - samostalnost. Tako je odgojena. Jednostavno smo kliknuli, kratko je jednom prilikom kazao o svojoj djevojci.

Dvije kombinacije za dva vjenčanja: Supruga Andreja Kramarića udala se u minici i odijelu Vjenčanje Mije Ćurković i Andreja Kramarića u Gradskoj vijećnici u ožujku 2021. godine - 8 Vjenčanje Mije Ćurković i Andreja Kramarića u Gradskoj vijećnici u ožujku 2021. godine - 7 Vjenčanje Mije Ćurković i Andreja Kramarića u Gradskoj vijećnici u ožujku 2021. godine - 4 +7 Vjenčanje Mije Ćurković i Andreja Kramarića u Gradskoj vijećnici u ožujku 2021. godine - 1

Vatreni nastup na otvaranju SP-a zbog kojeg cijeli svijet bruji o zgodnoj korejskoj superzvijezdi Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 10 Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 12 Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 15 +12 Spektakularni nastup korejskog pjevača Jeona Jungkooka na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru - 7

Nema sumnje da je zbog ovog zgodnog, šarmantnog mladića i vrlo perspektivnog igrača porastao i interes žena za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Za prolaz skupine Hrvatskoj su ostali još susreti s Kanadom i Belgijom, a vjerujemo da će mlade i nove snage reprezentacije, među kojima je i Borna Sosa, dati svoj doprinos u postizanju što boljeg rezultata na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Borna Sosa i Luka Modrić Borna Sosa i Luka Modrić (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju