Poznata pariška robna kuća Galeries Lafayette iz godine u godinu oduševljava svojim božićnim ruhom.

Slavno šoping odredište svake godine obasjaju tisuće lampica, a središnje mjesto ima čudesno božićno drvce koje je i ove godine privuklo pozornost javnosti i oduševilo ljubitelje Božića. 

Drvce, uz koje se redovito vežu epiteti sjajno i veličanstveno, smješteno je u samom srcu robne kuće i već je samo po sebi dovoljan razlog da, ako vas za vrijeme blagdana put nanese u Pariz, posjetite ovu robnu kuću.

Slika nije dostupna Umjetna raskoš: Drvca koja izgledom pariraju pravima, a trajat će godinama

Kuglicama za bor možete okititi i druge dijelove doma - 10 15 ideja kako kuglicama ukrasiti blagdanski stol, prozor, vjenčić za vrata,...

Tema je ovogodišnjeg uređenja božićna košnica, pa je na vrh drvca smještena svjetlucava matica koja je samo početak raskošne dekoracije i drvca koje je postalo jedan od zaštitnih znakova blagdanskog Pariza. Ostatak drvca prekriven je predivnim zimskim cvjetovima i vrijednim pčelama, a svakih 30 minuta posjetitelji imaju priliku uživati u svjetlosnom showu.

Božićno drvce koje je zapravo obješeno o kupolu prvi put je tamo postavljeno 1976. godine, a tijekom blagdanskog razdoblja trgovina organizira i niz izložbi i raznih drugih događanja.

Zagrebačka bajka: Najčarobnija "slastičarnica" kakvu bi poželio i Pariz Saša Šekoranja već tradicionalno uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 8 Saša Šekoranja već tradicionalno uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 9 Saša Šekoranja već tradicionalno uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 6 +11 Saša Šekoranja već tradicionalno uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 10

Raskošno drvce nije jedini detalj vrijedan spomena. Na krovu ove robne kuće otvoreno je i klizalište pa posjetitelji mogu uživati u klizanju s pogledom na predivni božićni Pariz.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju