U Omišlju i Njivicama svako godišnje doba ima svoju posebnu priču, pa ćemo kraj godine završiti s božićnom pričom. Raznoliki program podijeljen je na nekoliko tematskih lokacija koje su dobile novu, živahnu božićnu dekoraciju i rasvjetu koja će, nadaju se organizatori, svim posjetiocima dugo ostati u sjećanju.

Početak te priče je 27. studenog u centru Omišlja kada će se održati tradicionalno paljenje 1. adventske svijeće uz nastup župnog zbora i solista. Program se nastavlja istu večer u Društvenom domu Omišalj gdje se u 19 sati koncertom Matije Cveka & The Funkensteins otvara sezona klizanja.

Jedino klizalište na otoku Krku bit će otvoreno do 9. siječnja 2022. godine, a radno vrijeme do 23. prosinca je radnim danom od 17 do 20 sati, vikendom od 12 do 20 sati. Tijekom školskih praznika, točnije od 27. prosinca pa do zatvaranja, klizalište će raditi svakog dana od 12 do 20 sati. Cijena klizaljki je 20 kuna/sat.

Bez obzira jeste li vješti na ledu ili tek početnik, svakako preporučamo da bar jednom isprobate klizanje, jer jedno je sigurno, odlično ćete se zabaviti, poručuju organizatori.

Spomen-park u Omišlju centar je naše božićne priče. Uz prigodnu ugostiteljsku ponudu tu će biti druženje s Djedom Božićnjakom, a petkom i vikendom sve do 24. prosinca ovdje će se odvijati zanimljiv koncertni program uz Coffee shop bend, The Elephant in the room i Loose trio bend. Božićnu idilu upotpunit će koncerti Pjevačkog zbora mladih „Josip Kaplan“ te Marka Tolje.

U božićnu priču uključio se i kamp Omišalj pa će se od 10. do 12. prosinca održati Omijev adventski vikend uz Djeda Božićnjaka i DJ-a te uz primamljivu gastro ponudu za sve posjetioce i goste. Njihovu posebnu blagdansku ponudu mobilnih kućica možete provjeriti na www.campingomisalj.com. Ulaz u kamp je slobodan.

Čarobni svijet orašara, veliko božićno drvce, prigodno dekorirani photopoint te raskošna dekoracija s tisuće lampica duž Ribarske obale u Njivicama, tik uz more, oduševit će sve posjetioce u zimskoj šetnji Njivicama.

Slika nije dostupna Jesensko ruho cvjetnih lukova na Krku ispod kojih nastaju fotografije za pamćenje

Neće nedostajati ni glazbe, pa će se božićni koncert Zbora Concordia discors održati ispred župne crkve u Njivicama, a u Društvenom centru Kijac 6. prosinca nas očekuje tradicionalni doček Sv. Nikole i podjela poklona te 23. prosinca predstava za djecu Božićna priča kazališne produkcije Scena Gorica.

Našim stanovnicima i gostima preostaje da ispričaju svoju božićnu priču i podijele je s nama putem #visitomisaljnjivice ili #božićnapriča2021, pozivaju organizatori. Detaljan adventski program dostupan je na web stranici TZO Omišalj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju